Valentine’s Day sau Ziua Îndrăgostiţilor este o sărbătoare care provine din tradiţia occidentală şi se sărbătoreşte pe 14 februarie. Ca orice zi specială, şi aceasta are „secretele” ei, pe care ar fi bine să le cunoşti dacă vrei ca ziua petrecută alături de persoana iubită să fie perfectă.
Vrei să-i demonstrezi dragostea făcându-i cadou un buchet de trandafiri roşii? Mai gândeşte-te, rişti sa fii acuzat de banalitate, acest cadou fiind pe lista majorităţii bărbaţilor!
Încearcă mai bine o cină romantică, în timpul căreia, printre declaraţiile de dragoste, poţi să-i povesteşti despre obiceiuri stravechi practicate cu ocazia Zilei Îndrăgostiţilor.
În cazul în care eşti complet nepregătit, iată câteva curiozităţi despre Valentine’s Day care îţi vor da idee despre ce ai de făcut:
1. Mai mult de 50 de milioane de trandafiri sunt făcuţi cadou în această zi specială, în lume.
2. Bărbaţii cumpără 73% dintre florile comercializate în această zi, restul de 27% fiind cumpărate de femei.
3. Numele sărbătorii vine de la Sfântul Valentin, patronul îndrăgostiţilor. Dar foarte puţină lume ştie că Sfântul Valentin a fost şi patronul călătorilor, al tinerilor, al apicultorilor, dar si al răniţilor şi al… bolnavilor de epilepsie.
4. Litera X, simbolul sărutului încă din evul mediu, a căpătat acest statul de Valentine’s Day. Persoanele care nu ştiau să scrie se „semnau” cu un X, care era sărutat de cei care vroiau asfel să-şi arate sentimentele faţă de persoana respectivă.
5. Cu ocazia acestei sărbători, 15% dintre femeile din Statele Unite îşi trimit singure flori.
6. Rezultatele sondajelor efectuate printre reprezentantele sexului frumos arată că cele mai multe dintre ele preferă mai degrabă o cină romantică decât un cadou.
7. Alexander Graham Bell, inventatorul telefonului, şi-a patentat invenţia de Valentine’s Day. O altă invenţie „scoasă pe piaţă” în această zi este penicilina.
8. În Evul Mediu, exista obiceiul ca tinerii şi tinerele să extragă dintr-o urnă numele celui ce urma să fie Valentinul/Valentina sa. Bileţelul cu numele era apoi purtat timp de o săptămână prins pe una dintre mânecile hainei, obicei cunoscut sub numele de „a purta inima pe mânecă”.
9. Un buchet de trandafiri roşii este cel mai popular cadou de Valentine’s Day, pentru că roşul este culoarea dragostei şi simbolizează emoţiile puternice.
10. În Germania, tinerele fete plantau ceapă într-un ghiveci, alăturând fiecărei plante un bileţel cu numele unui băiat. Se credea că fata se va mărita cu băiatul „a cărui ceapă” răsărea prima.
11. În secolul XVI, fetele din Anglia mâncau în ajunul Zilei Îndrăgostiţilor un ou fiert cu tot cu coajă, sperând ca astfel să-l viseze pe cel care urma să le devină soţ.
12. Municipalitatea din Verona, oraşul în care au trăit îndrăgostiţii Romeo şi Julieta primeşte anual, de Ziua Îndrăgostiţilor, în jur de 1.000 de scrisori adresate Julietei.
13. Contrar aşteptărilor, mai mult de jumătate dintre femei nu consideră Valentine’s Day o zi romantică. Mai mult, trei sferturi dintre ele nu ar dori să fie cerute de soţie în acestă zi.
14. Bărbaţii americani cheltuiesc, în medie, 158 de dolari pentru cadourile cumpărate cu ocazia acestei zile. Se pare că femeile sunt ceva „mai zgârcite”, ele cheltuind doar 75 de dolari cu această ocazie.
Sursa: apropotv.ro