Prinse între job, familie, şedinţele de shopping, înfrumuseţare şi sală, gospodinele din zilele noastre uită de cozonaci. Tot mai multe doamne spun că le este la îndemână să cumpere dulciurile de-a gata şi să comande restul bucatelor la catering.
„Lucrez foarte mult şi înainte de Paşte vom lucra şi mai mult ca să lăsăm totul pus la punct şi pentru vacanţa de 1 mai. Nu mai am timp de cumpărături şi mi-am comandat prăjiturile la un laborator de patiserie şi nişte platouri la un restaurant. E mult mai bine aşa pentru că vom avea pe masă prăjiturile preferate ale fiului meu şi platourile vor aranjate spectaculos. La fel am făcut şi de Crăciun. Oricum în ziua de Paşte vom fi la ţară la părinţi”, spune Mirela Pop, o băimăreancă de 36 de ani.
Alte gospodine preferă să cumpere de-a gata pentru că este mult mai ieftin. Mai mult, oferta din supermarketuri şi din magazinele de cartier este mai mult decât generoasă.
„Cozonacii făcuţi de una dintre firmele care îşi face reclamă la televizor sunt mai mult decât delicoşi. Copiii mei sunt înnebuniţi maui ales după varianta cu ciocolată aşa că prefer să cumpăr pentru că oricât aş încerca nu vor ieţi aşa niciodată cei făcuţi de mine. Vă spun sincer că sunt şi mult mai ieftini”, mărturiseşte Maria Cordea, o băimăreancă de 32 de ani.
Bucuria băimărencelor care scapă de „bucătărit” este în armonie cu cea a comercianţilor care vor trage linie după sărbători şi vor ieşi pe profit.
„Am avut foarte multe comenzi pentru prăjituri, produse de patiserie în general. Am preluat câteva zeci de comezi şi fiecare avea cel puţin două feluri de prăjituri sau altfel de dulciuri”, spune Mariana Oşan, preprezentantul unui laborator cunoscut din Baia Mare.
La fel spun şi proprietarii de restaurante care s-au trezit cu o avalanşă de comenzi şi la platourile cu aperitive.
„Am avut zeci de comenzi la platouri cu aperitive. În acest an băimărenii au preferat rulourile de foietaj umplute cu somon sau feta şi rucola. Comenzile au venit în mod special de la clienţii fideli care au giustat bunătăţile la noi şi le-au dorit şi pentru masa de Paşte”, spune Claudiu Avram, bucătarul şef al unuia dintre cele mai cunoscute localuri din oraş.
Sursa: voceatransilvaniei.ro