AcasăLifestyleCum reglez presostatul de hidrofor? 5 Sfaturi de la experți

Cum reglez presostatul de hidrofor? 5 Sfaturi de la experți

DISTRIBUIȚI

 

Sursa foto: pexels.com

 

Hidroforul este o alternativă potrivită și utilă pentru cei care locuiesc în zonele rurale, unde conexiunea la rețea este deficitară sau inexistentă. Hidroforul poate fi folosit și pentru un sistem de irigații de dimensiuni medii sau pentru a crește presiunea sistemului deja existent.

 

De aceea, reglarea presiunii din hidrofor este o sarcină care are nevoie de atenție. Iată cum reglezi presostatul în condiții sigure și cu ușurință:

 

  1. Presostatul se reglează de către persoanele calificate

Un prim aspect esențial de ținut minte este că presostatul se reglează doar de persoanele cu experiență în domeniu și care se ocupă în fiecare zi de astfel de operațiuni.

 

Presostatul este un acumulator de presiune, ceea ce înseamnă că acesta pornește și oprește mașinăria, după presiunea pe care o identifică în rezervor. Riscul de electrocutare la schimbarea sau reglarea presiunii din presostat este unul semnificativ pentru persoanele fără pregătire.

 

Dacă ești în căutarea unei soluții pentru locuința ta, comandă un hidrofor de pe masif.ro și cere ajutorul unei echipe specializate pentru a conecta și seta aparatul în funcție de specificații și nevoi.

 

  1. Carcasa neagră se îndepărtează pentru a începe reglarea presostatului

Presostatul hidroforului are aspectul unei cutii negre din plastic, iar pentru a ajunge la părțile cu ajutorul cărora reglezi presiunea, trebuie să deschizi carcasa. În interior vei găsi spațiul în care se conectează cablurile la panoul electric și cele de la hidrofor. De asemenea, odată cu deschiderea carcasei poți observa două arcuri principale, unul de dimensiuni mai mari și unul mai mic.

 

  1. Reglarea presiunii se face din arcurile presostatului

Pentru a înțelege care sunt pașii prin care se reglează presostatul, fii atent la arcurile din interiorul carcasei negre. Din arcul mare se reglează presiunea de pornire a pompei. Prin rotirea piuliței în sensul acelor de ceasornic se mărește presiunea, iar reducerea acesteia se face prin rotirea în sens invers.

 

Din arcul mic se reglează diferențială. Mai exact, aceasta se referă la diferența de presiune dintre cea de pornire și cea de oprire. Cele două modalități de a regla presiunea îți permit să alegi pe care dintre acestea vrei să o modifici, după nevoi.

 

  1. Presostatul are un nivel de presiune prestabilit din fabrică

Când achiziționezi un hidrofor nou, acesta vine cu o presiune deja reglată la o presiune de pornire (Pp) de 1,4 bari și o presiune de oprire (Po) de 2,8 bari. În general, cele două presiuni se pot regla între Pp: 1-3 bari, Po: 0,5-2 bari. Urmărește presiunea pe parcursul folosirii hidroforului și discută cu o echipă specializată dacă ai nevoie să schimbi aceste valori.

 

Presostatul hidroforului are nevoie de mentenanță regulată și de verificarea presiunii, altfel pot apărea defecțiuni, precum:

  • scăderea constantă a presiunii;
  • funcționarea deficitară a hidroforului;
  • funcționarea constantă a pompei.

 

  1. Defecțiuni comune care apar la hidrofor

Un hidrofor verificat necorespunzător sau căruia îi lipsește mentenanța poate fi expus prea mult timp unor condiții de umezeală, care duc la corodarea contactelor. Hidroforul poate întâmpina probleme de funcționare și dacă reglarea presiunii este făcută de persoane care nu se pricep la acest capitol.

 

Pentru a întreține un hidrofor funcțional este nevoie de cât mai multă atenție la mentenanța profesională și la achiziționarea unui sistem de calitate. De asemenea, asigură-te că montarea acestuia și legăturile sunt efectuate corect.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA