Sursa foto: https://unsplash.com/photos/ULHxWq8reao
Petrecerile surpriză au un farmec aparte, tocmai datorită faptului că sărbătoritul nu știe până în ultimul moment ce i se „pregătește”. Momentul cel mai important este cel în care acesta e pus în fața faptului împlinit, toți invitații așteptând cu nerăbdare să vadă reacția sa.
Pentru succesul unui astfel de eveniment este nevoie de o pregătire temeinică, pregătire care diferă puțin de tipicul unei petreceri obișnuite, pentru că totul trebuie să se desfășoare în cel mai mare secret. Dacă vrei să faci și tu o astfel de surpriză cuiva drag, îți dăm câteva ponturi pentru ca totul să iasă ca la carte.
Totul pornește de la un scenariu
E petrecere surpriză, deci sărbătoritul nu trebuie să afle asta decât la momentul de care am amintit mai sus. Din acest motiv, trebuie să pui la punct un scenariu al zilei respective, pentru a ști cum vor decurge lucrurile iar planul tău să meargă șnur. Dacă petrecerea are loc acasă, sărbătoritul trebui să fie prins cu alte treburi în ziua respectivă, pentru nu vedea pregătirile. Trebuie să lipsească de acasă cel puțin câteva ore, așa ca este nevoie să găsești un pretext pentru a-l trimite „la plimbare”. Dacă petrecerea are loc într-un local sau în altă parte, ai tu nevoie de un pretext pentru a lipsi de acasă și a face pregătirile ce se impun. După aceea, trebuie să găsești un motiv pentru a-l atrage pe sărbătorit la locul unde va fi petrecerea.
Apelează la oameni care știu să țină un secret
De bună seamă, vei avea nevoie și de ajutorul unor prieteni sau rude, însă aceștia trebuie aleși pe sprânceană, pentru ca nu cumva să strice surpriza. Mai precis, trebuie să te bazezi doar pe acele persoane care știu să țină un secret și care pot să acționeze cu discreție. N-ai vrea să apelezi la cineva care începe să vorbească în stânga și-n dreapta despre planul vostru și nici la persoane care pot ceda ușor în cazul în care sărbătoritul simte ceva și începe să le „descoasă”. La rândul tău, trebuie să dai dovadă de aceeași discreție, având grijă ca pregătirile pentru eveniment să nu lase nici un fel de urme.
Transmite doar informațiile esențiale
Cu cât știu mai multe persoane despre petrecere, cu atât crește riscul ca secretul să se divulge prematur. Se întâmplă după momentul trimiterii invitațiilor, pentru că nu poți conta pe discreția tuturor. De aceea, este bine să oferi cât mai puține detalii și să te rezumi la informațiile strict necesare. Data, ora și locul sunt detalii suficiente, însoțite de rugămintea de a păstra discreția, întrucât este vorba despre o petrecere surpriză.
Adaugă niște porții în plus la meniu
Alegerea meniului se face în funcție de numărul de invitați, însă întotdeauna trebuie să-ți iei și o marjă de siguranță. Deși totul s-a desfășurat în mare secret, nu e exclus să mai apară oaspeți în plus sau e posibil ca unii dintre cei care au anunțat că nu pot să vină să își schimbe planurile în ultimul moment.
De aceea, trebuie să mergi pe principiul „mai bine să fie în plus, decât să fie nevoie”, și să adaugi câteva porții în suplimentare față de numărul invitaților de pe listă. Totul trebuie comandat din timp, începând de la aperitive și continuând cu felurile principale, desert, băuturi și șampanie de la cele mai prestigioase branduri.
E greu de crezut că poți pregăti totul într-o singură zi, așa că nu poți ține totul acasă, pentru a nu strica surpriza. De aceea, vei avea nevoie de ajutorul unor persoane de încredere, care să-și pună bucătăria la dispoziție pentru a prepara toate cele necesare.
Ținând cont de aceste sfaturi, petrecerea surpriză va fi un real succes de care sărbătoritul și invitații își vor aminti cu plăcere mult timp.