AcasăLifestyleCum arată un spațiu de birouri smart și care sunt avantajele acestuia

Cum arată un spațiu de birouri smart și care sunt avantajele acestuia

spot_img

DISTRIBUIȚI

Tehnologia avansează constant, iar condițiile oferite de spațiile de birouri trebuie să se alinieze cu nevoile angajaților și ale întregului colectiv care activează în cadrul acestor spații. Chiar dacă munca remote este, în continuare, aleasă ca alternativă sigură și flexibilă, există și o nevoie accentuată de muncă de la sediu, în special în anumite domenii. Așadar, angajatorii trebuie să facă tot posibilul pentru ca tehnologia din cadrul companiei să corespundă ritmului de inovație impus de sectorul business. Iată cum arată un spațiu de birouri smart și cum îi avantajează pe oameni:

Posibilitatea de a controla mediul ambiant

Mediul ambiant din cadrul unui birou influențează starea de spirit, calitatea vederii și nivelul productivității. Într-un birou care se bazează pe sisteme smart, controlul ambianței este la îndemâna tuturor celor care muncesc în spațiul respectiv. Iluminatul de tip smart lighting permite ajustarea becurilor din cadrul biroului în funcție de momentul zilei, taskuri și intensitatea luminii naturale. 

De exemplu, în cadrul unui birou de arhitectură sau al unui studio de grafică, în anumite zone în care angajații fac schițe, va fi nevoie de un alt tip de lumină decât în zona de lucru la computer sau laptop. Angajații trebuie să-și poată ajusta lumina după nevoi, pentru a reuși să-și facă treaba cât mai bine. De asemenea, muzica poate ajuta la îmbunătățirea stării generale, așa că un sistem de boxe inteligente va schimba semnificativ ritmul de muncă și calitatea vieții profesionale.

Hot desking ca flexibilitate extinsă

Flexibilitatea este cuvântul cheie în această perioadă, când vine vorba de piața muncii și felul în care se schimbă lucrurile. Aceasta apare ca o necesitate în ceea ce privește organizarea programului angajaților și a spațiului de birouri în sine. Conceptul de hot desking este implementat de companii pentru a testa efectul metodelor inovatoare asupra productivității și calității muncii. Hot desking presupune mutarea angajaților de la un birou la altul, în funcție de munca pe care o întreprind. Salariații nu mai au un birou individual, rezervat exclusiv lor, ci fac în mod constant schimb cu colegii. În contextul actual, procesul de dezinfectare al suprafețelor trebuie să devină cât mai riguros, dacă se optează pentru această practică.

Acest concept este potrivit în companiile în care o mare parte dintre angajați muncesc de acasă sau se află pe teren, în delegații. De exemplu, o companie de vânzări poate beneficia de pe urma acestui sistem, deoarece nu se confruntă cu situația în care o mare parte dintre birouri rămân neocupate pe parcursul unei săptămâni. Implementarea acestei idei poate ajuta și la scăderea cheltuielilor cu chiria, prin alegerea unui spațiu de dimensiuni mai mici.

Prioritizarea siguranței sanitare

În contextul pandemiei, prioritizarea siguranței sanitare a devenit obiectivul celor mai multe companii care își așteaptă angajații înapoi la birou. Pe lângă măsurile de siguranță pe care trebuie să le aplice fiecare angajat, în spațiul de lucru este nevoie de tehnologia potrivită pentru susținerea acestor eforturi. De la lifturi și uși cu senzori la sisteme care monitorizează temperatura corporală și aparatură specială care dezinfectează spațiile, toate acestea sunt elemente care vor schimba semnificativ atmosfera de la birou. Angajații se vor simți în siguranță, dar și protejați de un posibil focar. Sănătatea angajaților este crucială, atât pentru siguranța personală, cât și pentru a proteja activitatea companiei, în special în vremuri nesigure și imprevizibile.

Un spațiu de birou smart va fi mereu în ritm cu noile modele de inovație, iar compania se va bucura de un colectiv implicat și încrezător în viitor.

 

Sursa foto: Pexels.com

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA