Bradul de Crăciun aduce bucurie în casele şi sufletele noastre an de an, prin mirosul sau, prin atmosfera creată şi prin semnificaţia sa. Unii dintre noi preferă brazii artificiali, alţii pe cei naturali. Însă metodă cea mai ecologică de a te bucură de un brad adevărat este acela de a-l lua în ghiveci, de a-l orna şi de a-l readuce după Sărbători în circuitul natural, plantându-l în exterior. Aşa îţi înveţi şi copilul să nu crească gândind că orice este permis şi posibil în numele Crăciunului.
Un brad creşte mare şi frumos în ani sau zeci de ani, iar frumuseţea să se curma după câteva săptămâni de expunere în casă, de Sărbători. Copilul trebuie să ştie toate aceste realităţi că să crească responsabil şi să înveţe să iubească şi să respecte natură.
Dacă totuşi alegi să îţi cumperi un brad natural tăiat, ştim cu toţii că momentul când Sărbătorile au trecut, iar bradul s-a uscat şi trebuie scos din casă este unul destul de neplăcut. Acele se împrăştie peste tot până reuşeşti să scoţi bradul uscat din casă, iar curăţenia de după Sărbători este cu atât mai stresantă. Există totuşi câteva metode simple că bradul de Crăciun să rămână verde mult timp după ce l-ai adus în casă şi l-ai instalat cu drepturi depline că să întâmpine noul an alături de ţine şi de cei dragi.
1. Când alegi bradul, asigura-te că poţi lua unul care are trunchiul liber de crengi în partea de jos măcar câţiva centimetri, fără să-i strice aspectul. Roagă pe cel ce îţi vinde bradul să ţi-l pregătească de aşa natură încât baza să se potrivească perfect cu formă suportului tău, că el să poată stă drept şi stabil acasă la ţine.
2. Asigură-te că iei acasă bradul curăţat de scoarţă în partea inferioară, pentru că lemnul să fie liber şi curat pe o suprafaţă de maxim 20 centimetri.
3. Când ajungi acasă, dacă nu începi imediat să ornezi bradul în casă, pune-l neapărat într-o găleată cu apă, astfel încât să fie sub apă toată porţiunea de jos, de pe care a fost înlăturată scoarţă copacului.
4. Când vine momentul să duci bradul în casă pentru ornat, aşează pe jos, acolo unde vei pune bradul, o bucată mai mare de plastic, care să ajungă chiar şi sub cele mai lungi crengi ale copacului.
Sursă știre și foto sfatulparintilor.ro