AcasăAlteleEconomicCONVINGERE - Cum îţi păstrezi angajaţii buni care vor să demisioneze

CONVINGERE – Cum îţi păstrezi angajaţii buni care vor să demisioneze

spot_img

DISTRIBUIȚI

CONVINGERE. Dacă înaintea crizei angajaţii pe picior de plecare erau convinşi să rămână în companie doar în urma majorării salariului, acum lucrurile s-au schimbat. Veniturile rămân un important mijloc de convingere, dar a crescut importanţa altor tipuri de beneficii. Astfel, departamentul de HR este cel care poate să facă diferenţa.

Colegii ţi se par agasanţi? Te-ai săturat de toanele şefului? Crezi că munca nu îţi este apreciată? Eşti unul dintre milioanele de angajaţi care simt că au nevoie de o schimbare. De altfel, chiar se spune că, pentru a nu te plafona, este indicat să-ţi schimbi locul de muncă o dată la cinci ani. Totuşi, de vină nu este de fiecare dată angajatorul. Ba mai mult, trebuie ştiut că demisiile chiar afectează businessurile. Apar noi costuri pentru companii: procesul de recrutare nu este deloc ieftin, iar timpul necesar pentru instruirea noilor angajaţi poate fi cuantificat în bani pierduţi. Prin urmare, interesul angajatorilor este să îşi păstreze salariaţii performanţi şi să le ofere toate condiţiile pentru a fi mulţumiţi. De altfel, atragerea resurselor umane şi, mai ales, a talentelor este şi va continua să fie una dintre marile provocări ale businessului românesc. Ultima afirmaţie îi aparţine lui Daniel Mereuţă, directorul general al companiei furnizoare de soluţii software Optima România. „Doar dacă înţelegem această importanţă a HR-ului şi îi acordăm rolul adecvat, vom putea crea premise bune de retenţie în orice companie“, consideră managerul. Acesta mai susţine că partea financiară şi de beneficii rămâne importantă, însă este convins că, pentru a-ţi păstra cei mai buni angajaţi în firmă, sunt alte lucruri care primează.

Filosofia demisiei

Atunci când decid să-şi dea demisia, motivele angajaţilor diferă în funcţie de vârstă şi etapa din carieră în care se află la acel moment, explică Daniel Mereuţă. „Cei foarte tineri pot alege să plece şi în situaţia în care sunt mulţumiţi de salariu şi mediu doar pentru că obţin un job mai aproape de aspiraţiile şi dorinţele sale profesionale şi e foarte bine să se întâmple aşa. Dacă ar fi însă să generalizăm, probabil ca principalele motive pentru care angajaţii demisionează sunt relaţia cu superiorul direct, relaţiile cu colegii, mediul de lucru şi partea financiară, dar nu neapărat în ordinea aceasta“, explică directorul Optima. Industria de outsourcing (servicii pentru afaceri) are un nivel al fluctuaţiei de personal destul de ridicat pentru că este o industrie foarte competitivă, cu multe locuri de muncă, dar şi care angajează preponderent tineri. Prin urmare, procentul anual de fluctuaţie a personalului de 20-25% înregistat în compania condusă de Mereuţă este considerat normal într-un asemnea business.

Continuarea AICI

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA