Acasăsinucidere maramuresCONTROALE ÎN TEREN - Neregulile din aplicarea proiectul bisericilor de lemn...

CONTROALE ÎN TEREN – Neregulile din aplicarea proiectul bisericilor de lemn din Maramureș, sub lupa comisiei de supraveghere

spot_img

DISTRIBUIȚI

În urma hotărârii Consiliului Județean Maramureș de constituire a Comisiei de supraveghere a proiectului „Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord”, consilierii județeni și-au luat atribuțiile în serios încă din prima săptămână. Aleșii județeni au efectuat vizite de lucru aplicate în teren pe șantierele a cinci localități: Șurdești și Plopiș (comuna Șișești), Cărpiniș (comuna Copalnic Mănăștur), Remetea Chioarului și Săcălășeni. Având în vedere întârzierile în implementarea programelor, precum și disfuncționalitățile apărute uneori între echipa de implementare a proiectului și executantul lucrării, activitatea comisiei devine una extrem de importantă și are menirea de a urgenta finanțarea lucrărilor în termenele convenite prin contract.

Ca reprezentanți ai Consiliului Județean au participat, în toate cele cinci localități, consilierii județeni: Emil Ambruș, Emil Muntean, Marian Gheorghe și Vasile Tivadar, care alături de Gabriel Zetea, vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, precum și de reprezentanții administrațiilor locale din cele patru comune au verificat disfuncționalitățile apărute în executarea lucrărilor.

Gabriel Zetea, vicepreședinte CJ: Toți reprezentanții din administrație ar trebui să facă muncă de teren

Vicepreședintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea este de părere că implicarea consilierilor județeni în cele cinci mari proiecte ale CJ care au finanțare europeană este cea mai bună veste pentru județul Maramureș, la acest început de an. ”O activitate susținută a consilierilor județeni care dublează munca de zi cu zi a executivului înseamnă, până la urmă, că toate forțele politice își dau mâna în anul 2015 (an care reprezintă cel mai greu an al administrației județene după 1989), pentru rezolvarea problemelor majore ale Maramureșului. Eu, personal, mă consider mai degrabă un simplu consilier județean și mă bucur că alături de colegii mei, care mi-au acordat temporar încrederea pentru a-i reprezenta în executivul CJ, pot să fac ceea ce ar trebui să facă, în fapt, toți reprezentanții din administrația publică: muncă în teren, la locul faptei și nu în birouri”, a concluzionat vicepreședintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea.

Emil Ambruș: ”Alături de vicepreședintele Zetea vom continua controalele în teren”

Consilierul județean Emil Ambruș susține că este foarte nemulțumit de disfuncționalitățile apărute la proiectele derulate de Consiliul Județean, motiv pentru care vor continua, periodic, controalele în teren. ”Ca și ordonatori de credite trebuie să știm ce se întâmplă cu proiectele județului și să supraveghem modul de desfășurare al lucrărilor. Am vorbit cu vicepreședintele CJ, Gabriel Zetea și am decis să vedem toate proiectele care le desfășurăm la nivelul Consiliului Județean. Vom merge și pe drumul Baia Sprie – Bârsana, pentru a vedea stadiul lucrărilor, iar în ceea ce privește circuitului bisericilor de lemn, un lucru e clar: ce e în proiect nu seamănă cu ceea ce am găsit la fața locului și acest lucru trebuie rezolvat cât mai curând”, este de părere consilierul județean Emil Ambruș.

Comisia de supraveghere a proiectului își va continua activitatea și săptămâna viitoare, pentru a verifica lucrările din Ocna Șugatag, Desești, Botiza, Ieud, Bogdan Vodă și Budești.

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA