AcasăActualitate112CONDAMNAT DEFINITIV | Cine este polițistul rutier din Maramureș condamnat pentru mită...

CONDAMNAT DEFINITIV | Cine este polițistul rutier din Maramureș condamnat pentru mită și când va putea sta din nou cu radarul

spot_img

DISTRIBUIȚI

La începutul lunii decembrie 2021, agentul șef de poliție Romeo Pretli de la Biroul Rutier Baia Mare a fost trimis în judecată. Asta în urma acuzațiilor formulate de către ofițerii Direcției Generale Anticorupție (DGA): luare de mită în formă continuată.

Potrivit probelelor din dosar, acesta ar fi primit sume de bani în lei și valută de la trei persoane, în legătură cu neîndeplinirea atribuțiilor sale de serviciu. În schimb, acesta s-a abținut de la sancționarea contravențională a acestora pentru abateri rutiere.

La momentul respectiv, DGA a subliniat că există probe suficiente care susțin presupunerea rezonabilă că polițistul nu și-a îndeplinit corect atribuțiile și a acceptat mită în schimbul neimplicării în sancționarea celor trei persoane.

Recent, la data de 6 decembrie 2023, Curtea de Apel Cluj a luat o decizie în acest caz. În urma apelului declarat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș, instanța a desființat sentința anterioară pronunțată de Tribunalul Maramureș. Aceasta achita inculpatul pentru acțiunea materială din 15 iulie 2020. Astfel, polițistul a fost condamnat la o pedeapsă de 3 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

Decizia instanței a inclus și aplicarea unei pedepse complementare, constând în interzicerea exercitării anumitor drepturi pentru o perioadă de 2 ani, după terminarea pedepsei: inculpatul nu va putea ocupa funcții publice sau de conducere și va fi supus supravegherii timp de 4 ani.

Pentru a îndeplini această supraveghere, polițistul va fi încredințat Serviciului de Probațiune Maramureș. În plus, în cursul termenului de supraveghere, acesta va fi obligat să respecte măsuri stricte. Spre exemplu, prezentarea la Serviciul de Probațiune conform unui program stabilit, acceptarea vizitelor consilierului de probațiune și anunțarea în prealabil a oricărei schimbări în privința locuinței sau a locului de muncă.

De asemenea, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității timp de 90 de zile, contribuind astfel la reabilitarea sa și la repararea prejudiciului adus societății.

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA