Eveniment deosebit la Şcoala Gimnazială Specială Baia Mare, acolo unde aproape 800 de lucrări ale copiilor cu nevoi speciale din întreaga ţară sunt expuse pentru a fi jurizate în cadrul celei de-a doua ediţii a concursului „Primăvara în imagini».
„Aşa cum aţi văzut cu toţii, avem o expoziţie interjudeţeană de desene, un concurs de desene la care şi copii de la şcoala noastră participă. Este ediţia a doua a concursului care se organizează la Şcoala Gimnazială Specială Baia Mare. Organizatorii acestui concurs sunt cadre didactice de aici de la şcoală, doamna profesor Ţiudic Mihaela, doamna profesor Monica Ivan, doamna Godja Ileana, doamna profesor Jurje Loredana, doamna profesor Păşcuţă Anca, doamna profesor Ciocan Voichiţa, doamna profesor Ceterchi Claudia. Este o comisie de jurizare a lucrărilor”, a spus Tincuţa Hossu, director Şcoala Gimnazială Specială Baia Mare.
Dacă la prima ediţie a concursului, cea de anul trecut, participarea a fost puţin mai „timidă”, în acest an în Baia Mare au ajuns 760 de lucrări din 11 judeţe ale ţării şi 19 unităţi de învăţământ special dar şi incluziv.
„Dacă în urmă cu două săptămâni am finalizat, cred, concursurile SNAC aici în şcoală am jurizat şi au fost trimise multe lucrări de desene, de scrisori, de mascote din diferite şcoli implicate în Strategia naţională de acţiune comunitară, iată-ne din nou la această şcoală jurizând astăzi lucrări incluse în concursul interjudeţean «Primăvara în imagini»”, a declarat Cristina Buda, inspector şcolar pentru învăţământul special.
Pentru buna reuşită a concursului dascălii de la Şcoala Gimnazială Specială au muncit pe rupte dar, spun ei a meritat pentur că şi desenul este considerat terapie.
“Vorbesc în numele echipei de lucru. Noi ne bucurăm cel mai mult dintre toţi că deşi suntem doar la a doua ediţie a concursului «Primăvara în imagini» numărul participanţilor a fost atât de mare. Noi considerăm că prin acest tip de concurs elevii pot să-şi valorifice aptitudinile cu care au fost înzestraţi şi pot să se exprime prin artă aşa cum nu pot să o facă pe alte căi care aparţin de educaţia formală. Tocmai din acest motiv, acest tip de educaţie non-formală trebuie să fie folosită pentru educaţia acestor copii deosebiţi”, a explicat Mihaela Ţiudic, profesor Şcoala Gimnazială Specială Baia Mare.
Pentru ca lucrările realizate de copiii cu nevoi speciale să poată fi admirate în integralitate, unul dintre profesorii de la Școala Gimnazială Specială din Baia Mare va realiza o carte electronică în care vor fi cuprinse toate cele 760 de lucrări din expoziție.