Japonezii le adoră, dar nu mulți dintre noi, restul lumii, le-am consuma.
Dancing Squid Bowl (preparatul Caracatița dansatoare)
Ai văzut vreodată o caracatița dansând în farfurie? Este un preparat foarte apreciat în cultura japoneză, poți să îl încerci în Hakodate/Hokkaido. Caracatița încă se mișcă în momentul în care se servește.
Raw Horsemeat Dish (preparat din carne de cal crudă)
Preparatul se numește Basashi. Carne crudă de cal aranjată minuțios pe un platou. În Japonia consumul cărnii crude de cal este foarte popular în anumite zone. Unii spun că are un gust asemânător cu sushi (preparat care implică pește crud, în special somon sau ton).
Natto (preparat tradițional japonez din soia fermentată)
Se consumă cu sos de soya. Are un miros puternic, de care dacă poți trece, ai parte de o experiență gastronomică memorabilă. Se servește pe pat de orez.
Inago no Tsukudani (lăcuste fierte și asezonate cu sos de soia)
Lăcuste preparate la abur și asezonate cu sos de soia îndulcit. Cei care au încercat spun că este o experiență inedită.
Shirako (spermă de pește)
Un alt preparat japonez care poate fi considerat cel puțin ciudat, deoarece Shirako este de fapt cuvântul care ne dă de înțeles că în farfurie ni se servește spermă de pește.
ActualMM