Cei trei bărbaţi bănuiţi de comiterea tâlhăriei asupra unei femei în vârstă de 79 de ani din comuna Strâmtura, sat Glod, au fost arestaţi. Ei au fost prezentaţi ieri Judecătoriei Dragomireşti care a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile.
Vă reamintim că, în urma măsurilor operative şi a investigaţiilor eficiente desfăşurate de poliţişti Serviciului de Investigaţii Criminale Maramureş, au fost identificaţi în scurt timp de la săvârşirea faptei şi reţinuţi trei bărbaţi bănuiţi de comiterea unei tâlhării.
Sâmbătă dimineaţa, la ora 08.30, poliţia a fost sesizată că o femeie de 79 de ani din comuna Strâmtura, sat Glod a fost victima unei tâlhării.
Din primele cercetări efectuate de poliţişti a reieşit că, în noaptea de 21/22 noiembrie a.c., în jurul orei 03.00, trei bărbaţi, în vârstă de 31, 32 şi 43 de ani din comuna Coroieni, sat Vălenii Lăpuşului au pătruns în locuinţa victimei şi prin violenţă i-au sustras 3000 de lei. Victima a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
ACTUALIZARE
Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Dragomireşti au dispus, la data de 24.11.2014, punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpaţilor MOLDOVAN NICOLAE, MOLDOVAN VIOREL şi COVACI PARDALIAN, pentru săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie calificată şi lipsire de libertate în mod ilegal. În data de 23.11.2014, faţă de inculpaţi a fost luată măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore.
Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că, în noaptea de 21/22.11.2014, inculpaţii Moldovan Nicolae, Moldovan Viorel şi Covaci Pardalian au pătruns fără drept şi prin efracţie, în locuinţa persoanei vătămate S.N. din localitatea Glod, judeţul Maramureş, au exercitat asupra acesteia acte de violenţă şi au imobilizat-o prin legare cu obiecte textile, apoi au sustras din locuinţă suma de 3.000 lei. La data de 24.11.2014, dosarul a fost înaintat instanţei cu propunere de arestare preventivă, cerere admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Dragomireşti.
Precizăm că, punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.