AcasăLifestyleCe să incluzi într-un CV pentru un stagiu de practică?

Ce să incluzi într-un CV pentru un stagiu de practică?

spot_img

DISTRIBUIȚI

În timp ce formatul CV-urilor este același pentru toate tipurile de candidaturi pentru un loc de muncă, fiecare variază în felul său.

De exemplu, CV-ul unei persoane cu experiență se va axa mai mult pe experiența relevantă, iar cel al unui student la facultate se va axa pe realizările sale academice și extracurriculare.

Iată câteva aspecte despre cum să vă adaptați CV-ul pentru un stagiu de practică.

Detalii personale

Toate CV-urile încep cu detaliile personale ale candidatului. detaliile personale includ numele, adresa de e-mail, nr. de contact și orașul.

Poți, de asemenea, să iei în considerare adăugarea profilului tău de pe rețelele de socializare, dacă este relevant pentru postul pe care îl aplici, dar asigură-te că acesta îți evidențiază profesionalismul și prezintă o activitate care adaugă valoare CV-ului tău.

Rezumat al carierei/obiectiv

Rezumatul carierei, sau obiectivul, este o scurtă descriere a profilului și a obiectivelor tale profesionale. Aici, poți scrie despre semnificația stagiului respectiv pentru planurile tale de carieră pe termen lung.

Întrucât acesta este primul câmp din CV-ul tău pe care îl va verifica un recrutor, asigură-te că îl folosești bine. Cel mai bun mod de a atrage recrutorii către CV-ul tău este să incluzi cuvintele-cheie ATS în rezumatul carierei tale.

În acest fel, vei putea evidenția cele mai relevante trăsături pentru recrutor la prima citire superficială.

Rezumatul tău de carieră nu trebuie să aibă mai mult de 2-3 rânduri și trebuie să includă abilități, calități și calificări relevante pentru stagiul de practică.

Detalii despre educație

Următorul lucru care trebuie adăugat la CV-ul tău este trecutul tău educațional.

Având în vedere că majoritatea persoanelor care aplică pentru un stagiu nu au experiență în domeniu, orice experiență profesională pe care o ai poate fi sau nu relevantă, ceea ce face ca calificarea educației să fie cel mai important aspect al unui CV de stagiu.

Cel mai bun mod de a atrage atenția recrutorilor este să adaugi un paragraf scurt, dar detaliat, despre calificarea educațională și experiența ta în acest domeniu.

Asigură-te că menționezi numele facultății, media generală, precum și data de început și de sfârșit a studiilor.

De asemenea, adaugă bursele, certificările, activitățile extra-curriculare, domeniile de interes și lucrările de licență sau disertație la care ai lucrat în timpul studiilor.

Enumeră-ți competențele

Competențele tehnice și cele transversale reprezintă principalul punct de atracție pentru recrutori, deoarece aceștia încearcă să găsească cel mai bun candidat pentru organizația lor.

Pentru cei care nu știu, competențele tehnice se referă la cunoștințele de specialitate pe care le ai despre domeniul tău, în timp ce competențele transversale sunt abilitățile generale folosite în viața de zi cu zi.

Puteți citi mai multe despre acest lucru în blogul nostru Hard Skills V/S Soft Skills.

Folosește cuvintele-cheie din descrierea postului pentru a găsi competențele pe care le ai în comun cu cele pe care recrutorii le caută la candidatul lor ideal și folosește aceste cuvinte-cheie ATS.

Sfat: Enumeră mai întâi competențele tehnice, urmate de competențele soft folosind modelele de pe https://creare-cv.com/.

Experiența de muncă

Adăugarea experienței de muncă pe un CV pentru un stagiu este opțională, deoarece majoritatea persoanelor care aplică pentru un stagiu sunt cele care încearcă să se aventureze într-un domeniu nou. Așadar, chiar dacă ești un profesionist cu experiență, este posibil ca experiența ta să nu fie relevantă pentru stagiu.

Dacă simți că ai o experiență relevantă, adaugă-o în CV-ul tău împreună cu detalii despre aceasta.

Dacă ești proaspăt absolvent, include stagii anterioare, activități freelance, atribuții pe termen scurt sau experiență de voluntariat.

Dacă ești un profesionist cu experiență care caută o schimbare de carieră, poți enumera experiența ta de muncă, de preferință cele care au folosit abilități care sunt transferabile pentru acest stagiu.

Realizări

În timp ce scrii un CV de internship, include realizările tale academice, deoarece acestea îți susțin capacitatea de a performa și pun în evidență talentele și specializarea ta unică.

Așadar, adaugă realizările tale în această secțiune a CV-ului tău. Această secțiune poate include, de asemenea, proiecte academice, disertații și alte proiecte.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA