AcasăLifestyleCe putem face în vederea îmbunătățirii poziției corpului?

Ce putem face în vederea îmbunătățirii poziției corpului?

DISTRIBUIȚI

O postură bună înseamnă mai mult decât să stai drept, pentru că o poziție perfectă poate să fie incomodă, motiv pentru care corectarea acesteia este o parte esențială a condițiilor de sănătate osoasă pe termen mai lung. Astfel, înainte de a vă asigura că stați drept, vedeți dacă vă țineți corpul în mod corect, indiferent dacă vă mișcați sau sunteți în poziție de șezut.

 

Postura este modalitatea prin care putem defini poziția corpului la un moment dat. Există două tipuri:

  • Poziția dinamică – modul de poziționare în timpul mișcării, cum ar fi atunci când mergi, alergi sau te apleci pentru a ridica ceva.
  • Poziția statică – modalitatea de poziționare a corpului atunci când nu te miști, cum ar fi atunci când stai pe scaun, în picioare sau atunci când dormi.

Până în acest punct al discuției, este important să menționăm faptul că trebuie să vă asigurați că aveți o postură dinamică și statică bună tot timpul.

„Secretul” pentru o poziție corectă este strict legat de coloana vertebrală. Aceasta are trei curbe naturale – la gât, la mijlocul și la baza spatelui. Conduita corectă ar trebui să mențină aceste curbe perfect definite, pentru a preveni problemele ulterioare.

Cum poate să ne afecteze sănătatea?

Așa cum știți deja, atunci când adoptăm în mod repetat o postură incorectă, trebuie să ne așteptăm și la o serie de probleme care, în timp, pot să se accentueze din ce în ce mai mult.

Astfel, aducem în discuție o serie de probleme, precum:

  • Uzează coloana vertebrală, făcând-o mai fragilă
  • Provoacă dureri de gât, umeri și spate
  • Reduce flexibilitatea
  • Afectează mișcarea eficientă a articulațiilor
  • Afectează echilibrul
  • Îngreunează digerarea alimentelor
  • Îngreunează respirația

Care sunt cele mai bune practici pentru îndreptarea coloanei?

Atunci când încep să se confrunte cu probleme de spate sau chiar de respirație, foarte multe persoane încep să caute sfaturi pentru îndreptarea coloanei și, în general, pentru corectarea posturii. Concret, trebuie să fiți atent la poziția corpului în timpul activităților de zi cu zi, chiar și când vă uitați la televizor, spălați vase sau vă plimbați.

De asemenea, o altă „regulă de aur” este fiți activ. Orice fel de exercițiu poate ajuta la corectarea posturii, iar anumite tipuri de exerciții pot fi deosebit de utile. Acestea includ yoga, tai chi și alte cursuri care se concentrează pe conștientizarea poziției corpului. De asemenea, este o idee bună să faceți exerciții care vă întăresc partea de mijloc a spatelui.

Mergând mai departe, este important să mențineți o greutate sănătoasă. Surplusul de kilograme poate slăbi mușchii abdominali, poate cauza probleme pelvisului și coloanei vertebrale și poate contribui la durerea lombară. Totodată, un sfat prețios, mai ales pentru doamne, este să purtați pantofi comozi, cu tocuri joase, pentru că tocurile înalte pot determina pierderea echilibrului și vă pot forța să mergeți diferit față de cum ar trebui. Acest lucru pune mai multă presiune asupra mușchilor și vă influențează direct postura.

Nu în ultimul rând, faceți în așa fel încât suprafețele de lucru să fie la o înălțime confortabilă pentru dumneavoastră, indiferent dacă stați în fața unui computer, pregătiți cina sau luați masa.

Cum îmi pot îmbunătăți postura când stau?

Mulți oameni își petrec mult timp stând – fie la serviciu, la școală sau acasă. Este important să vă așezați corect și să faceți pauze frecvente, schimbând des pozițiile de șezut, făcând scurte plimbări prin birou sau acasă și, de asemenea, având grijă să vă întindeți ușor mușchii din când în când, pentru a contribui la eliberarea tensiunii musculare.

De asemenea, pentru a vă îmbunătăți rapid și eficient poziția corpului, puteți folosi chiar și un corector pentru postură de la betterposture.ro care este foarte indicat, în special pentru persoanele care petrec mult timp stând la birou.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA