Cei zece alpiniști maramureșeni plecați zilele trecute într-o expediție cu caracter umanitar, au ajuns pe masivul Kilimanjaro. Ei şi-au postat pe o reţea de socializare fotografii de pe cel mai înalt vârf din Africa. Banii strânşi în urma acestei acţiuni vor contribui la sprijinirea unei familii cu șapte copii din București, căreia cutezătorii maramureșeni speră să-i poată achiziționa o casă. După ce a suferit abuzurile unui soţ violent şi alcoolic, Angela Bordei şi-a luat viaţa în propriile mâini. Ea împreună cu cei șapte copii ai săi stau acum în chirie într-un apartament cu două camere, cu paturi extensibile uzate şi incomode.
Cei 10 care au cucerit Kilimanjaro sunt: Radu Negulescu, iniţiatorul acţiunii, Gabi Murczko, Ionel Bogdan, Cristian Niculescu Ţăgârlaş, Horaţiu Săsăran, Marius Bozântan, Tudor Tiboc, Angela Tiboc, Adina Tămaş, Zoltan Ferenczi, sub coordonarea alpinistului Cosmin Andron.
Ei sunt avocaţi, manageri, antreprenori şi administratori de firme, unii împătimiţi ai muntelui, alţii aflaţi la prima experienţă de acest gen.
„Eu cred că orice lucru bun pe care îl facem pentru copii ne transformă în eroii lor. Pentru că ajutându-i, îi salvăm. Când am decis să urcăm pe Kilimanjaro, ne-am propus să nu o facem pentru noi, ci şi pentru o cauză importantă, o poveste căreia să-i adăugăm un «happy ending». Ne-am gândit atunci la prietenii de la Hope and Homes for Children, acea mână de oameni care au reușit să schimbe viețile a peste 30.000 de copii.”, a remarcat Radu Negulescu, iniţiatorul expediției Kilimanjaro for Hope.
Temerarii au recunoscut că ascensiunea pe vârf reprezintă o provocare serioasă, însă sunt convinşi că acei care ajung pe vârful Uhuru, de 5.895 m, cel mai înalt din Africa, pot afirma că și-au câștigat renumele de alpiniști. Expediţia se va finaliza mâine, 8 martie.