În Biblioteca Națională a Suediei există o carte cu totul deosebită. Are o lungime de 92 de centimetri și o greutate de 75 de kilograme Este considerată a opta minune a lumii. Cartea a fost scrisă în secolul al XIII-lea, în Boemia și are 312 pagini.
Textul este scris în limba latină și cuprinde printre alte texte Vechiul și Noul Testament. Ceea ce este interesant este faptul că, există o regularitate a dactilografiei remarcabilă.
În cazul altor manuscrise, scrisul diferă de la o pagină la alta și din cauza faptului că mâna obosește în timpul scrisului. Se pare că, scrisul aparține unei singure persoane, căreia i-au fost necesari peste 20 de ani, ca să ducă la bun sfârșit opera.
Cartea se numește Codex Gigas și mai are o particularitate. La pagina 290 există un desen care reprezintă diavolul. Lungimea desenului este de 50 de centimetri.
Este curios că, într-o carte religioasă, în secolul al XIII-lea să apară un desen cu diavolul. Codexul a fost numit Cartea Diavolului. Se spune că cel care a scris-o a fost condamnat la moarte. Ca să scape de această pedeapsă a promis că va scrie cea mai mare carte din lume.
Când a constatat că nu poate termina cartea, a apelat la diavol ca să îl ajute.
Desenul de la pagina 290 este un omagiu adus diavolului, care l-a ajutat să termine cartea și să scape de pedeapsa cu moartea. Un alt manuscris în jurul căruia misterul persistă este cel numit Voynich.
Nu se cunoaște autorul, nici când a fost scris. Mai mult, criptografii nu au reuşit să descifreze limba în carea fost scris. Fiecare pagină conține imagini cu plante fantastice, diagrame astrologice.
Textul este scris într-o limbă necunoscută. Manuscrisul a fost descoperit în anul 1666, la Praga. Cu tot efortul pe care l-au făcut specialiștii, decriptarea textelor nu a fost posibilă. Din cele 400 de desene care reprezintă plante, doar 16 dintre acestea au putut fi identificate.
Conform specialiștilor, sunt plante misterioase, care sunt necunoscute omenirii. Se pare că, această carte este una științifică, în care sunt tratate anumite boli pe bază de tratament naturist.
Multe din plantele prezentate în desene sunt un fel de hibrizi. Rădăcinile nu se potrivesc cu partea de deasupra, respectiv, tulpină, frunze sau flori. Textul este unic, nu există lucrări similare și încercările de a descifra textul au eșuat.
Sursă text și foto efemeride.ro