AcasăLIFECARNE FALSĂ - Cum se prepară și ce riști dacă o consumi...

CARNE FALSĂ – Cum se prepară și ce riști dacă o consumi (VIDEO)

spot_img

DISTRIBUIȚI

CARNE FALSĂ. O anchetă jurnalistică complexă a scos la iveală un truc pe care îl folosesc unii producători de carne și care pune în pericol grav sănătatea consumatorului.

Este vorba de o substanță chimică, un lipici, care practic lipește bucăți de carne.

Este un praf care amestecat cu alte componente de țesut animal (sau nu) lipește bucăți de carne mai puțin importante care apoi sunt vândute pe post de stake de clasă premium, evident la prețuri mari. Culmea e că forma dată se păstrează și în timpul preparării.

Falsul este foarte bine realizat (vezi video) și chiar și pentru un expert ar fi imposibil de detectat.

În practică se presară bucățil de carne provenite din părțile mai ”puțin bune” ale corpului animalului sacrificat cu un ferment special cunoscut sub numele de ”lipici pentru carne”. Sunt mai multe metode de preparare – unii folosesc bacterii, ații îl produc din sânge de porci sau vaci. De evidenția faptul că praful este destul de dăunător pentru organismului uman astfel încât el este manipulat cu protecție sporită.

BOALA CAVALERILOR – Ce se întâmplă dacă mânânci carne în exces

După ce este presărată substanța , bucățile de carne sunt amestecate și învelite în polietilenă dându-le forma preferată. După șase ore de congelare se obține o bucată compactă de carne. Falsul este foarte greu de descoperit (n.a.imposibil se spune) în această stare.

Surse din industria alimentară susțin că meteda nu se folosește doar pentru formarea de steak-uri, ci s-ar folosi și la prelucrarea cărnii de pui, porc și chiar de pește.

Rezultatul este că un astfel de produs este mai greu de preparat pentru că părți care ar trebui să fie în interior sunt în afară, iar părți care ar trebui să fie în afară se găsesc la interior.

STUDIU – consumul de carne roşie în exces, dăunător rinichilor

În momentul în care este consumată o ”carne lipită” există o probabilitate foarte mare de întoxicare. Cu toate acestea se spune că meroda este folosită la scară desrul de extinsă în restaurante și cafenele.

Sursa info

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA