Blocul Național Sindical (în parteneriat cu Universitatea Româno-Germană din Sibiu, SC Technical Training SRL și Mesogeiako Symvouleftiko Systema SA) implementează în această perioadă proiectul ”Caravana Carierei”, un demers amplu menit să vină în sprijinul elevilor de liceu care se pregătesc să pășească spre piața muncii sau spre ciclul superior de învățământ. În această lună proiectul ”Caravana Carierei” continua cu o serie de întâlniri de lucru în vederea stabilirii unui concept de bază pentru ”Centrele de dezvoltare a Caierei”, centre menite să întărească legăturile dintre comunitățile școlare, actorii din piața muncii și tinerii aflați aproape de finalizarea studiilor liceale.
Maine, 06 septembrie 2012, începând cu ora 9.00, se organizeaza la Baia Mare, Best Western Eurohotel, o întâlnire regională la care sunt invitati reprezentanți ai angajatorilor locali, reprezentanți ai autorităților cu atribuții în piața muncii, profesori, elevi reprezentanți ai organizațiilor non-guvernamentale cu activitate în zona de tineret și mass-media locală.
Organizatorii si-au propus ca în cadrul acestei reuniuni să identifice și să dezbata pe larg nevoile și așteptările angajatorilor ce preiau forța de muncă tânără, nevoile existente la nivel local din perspectiva sistemului de învâțământ (furnizor de resurse umane) dar și problemele cu care se confruntă tinerii aflați la început de carieră.
Acestia mai vor sa infiinteze o Reţea de Centre Regionale pentru Dezvoltarea Carierei, câte unul pentru fiecare regiune a proiectului, unde se va oferi consiliere suport oferită de personal calificat, prin metode şi instrumente moderne de asigurare a tranziţiei tinerilor abolvenţi de la şcoală la piaţa muncii şi învăţământul superior. Reţeaua se va forma prin implicarea următorilor actori locali, și anume: AJOFM, autoritati publice locale, universitati, ONG-uri, patronate, institutii de invatamânt preuniversitar, societăţi comerciale, masss media. Implicarea acestora în această reţea are următoarele avantaje: vor putea selecta forţă de muncă dintre tinerii absolvenţii, vor putea furniza reţelei cerinţele şi criteriile stabilite în privinţa angajării tinerilor, astfel încât doritorii se pot informa în timp real asupra acestui lucru. De asemenea, odata cu intrarea în această reţea, fluxul de informaţii dintre actorii implicaţi, va schimba într-un mod eficient şi rapid tranziţia tinerilor de la şcoală la piaţa muncii și va deveni cel mai important jucator în atragerea tinerilor către companiile implicate în reţea.
Totodată, participarea la procesul de concepere şi implementare a Centrelor Regionale de Carieră va deschide orizontul pentru o serie de noi programe prin parteneriate strategice cu ceilalţi actori ai reţelei.