AcasăEvenimentCAMPANIA „ARIPI FRÂNTE” – Spune NU violenței în familie!

CAMPANIA „ARIPI FRÂNTE” – Spune NU violenței în familie!

spot_img

DISTRIBUIȚI

CAMPANIA „ARIPI FRÂNTE”  Stările conflictuale intrafamiliale pot degenera iar folosirea violenţei de orice fel şi ameninţarea cu acte de violenţă pot avea consecinţe dintre cele mai grave. Pentru a informa cetăţenii cu privire la modalităţile de prevenire dar şi cu privire la serviciile de care pot beneficia în situaţia în care sunt victime ale violenţei domestice, poliţiştii maramureşeni au continuat activităţile de informare în cadrul campaniei „Aripi frânte”.

Violenţa în familie reprezintă orice acţiune sau inacţiune intenţionată, manifestate fizic sau verbal, săvârşită de către un membru al familiei împotriva unui alt membru, care provoacă ori poate cauza un prejudiciu sau suferinţe fizice, psihice, sexuale, emoţionale sau psihologice, inclusiv ameninţarea cu asemenea acte. Ea nu se manifestă într-un episod izolat, ci se repetă atunci când victima nu ia măsuri.

Ieri, 13 septembrie, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii împreună cu cei de ordine publică din Sighetu Marmaţiei şi Postul de Poliţie Vadu Izei au desfăşurat o activitate de informare cu privire la prevederile legale care vin în sprijinul victimelor violenţei în familie.

Peste 100 de angajaţi a două societăţi comerciale situate în Sighetu Marmaţiei şi Vadu Izei au fost informaţi cu privire la formele de manifestare a violenţei domestice, cadrul legislativ din domeniul prevenirii şi combaterii violenţei în familie, drepturile conferite de Legea 217/2003, modalitatea de solicitare a Ordinului de Protecţie şi competenţa organelor de poliţie în acest domeniu.

Nu aştepta să fie prea târziu pentru tine: apelează 112 şi depune de îndată plângere împotriva agresorului! Solicită instanţei ca, în scopul înlăturării stării de pericol, să emită un ordin de protecţie. Cererea pentru emiterea ordinului de protecţie este de competenţa judecătoriei de pe raza teritorială unde îşi are domiciliul sau reşedinţa victima. Ordinul se emite în maxim 72 de ore de la momentul înregistrării cererii.

Victima are dreptul la protecţie specială, adecvată situaţiei şi nevoilor sale, la servicii de consiliere, reabilitare, reintegrare socială precum şi la asistenţă medicală şi juridică gratuită, în condiţiile legii.

Informații furnizate de Inspectoratul de Poliție Județean Maramureș

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA