AcasăEvenimentCAM ASTA A FOST - HCM Baia Mare iese cu fruntea sus...

CAM ASTA A FOST – HCM Baia Mare iese cu fruntea sus din Liga Campionilor

spot_img

DISTRIBUIȚI

Un număr mare de spectatori a venit sâmbătă la Sala Sporturilor Lascăr Pană ca să urmărească ultimul meci de pe teren propriu al echipei favorite, din actuala ediție a Ligii Campionilor. Jocul rezultatelor din grupele principale a făcut ca ieșirea din scenă a echipei noastre să se petreacă în cadrul unui meci cu Buducnost Podgorica, deținătoarea titlului european.

Partida n-a avut începutul cu care ne-am obișnuit, parcă toată lumea cunoștea deznodământul final. Iar când pornești într-o bătălie cu gândul că o pierzi sigur, nu au cum să-ți iasă tare multe, indiferent dacă ești în teren sau în tribună. A fost o apatie generală, atipică, îngrijorarea privind viitorul handbalului băimărean fiind parcă mai vizibilă decât dorința de a reuși un rezultat cât mai bun în confruntarea cu valoroasa echipă din Muntenegru.

Și când spectatorii au văzut că în tribună stau Ada Nechita, Melinda Geiger, Gabriella Sucsz și Paula Ungureanu, e limpede că speranțele s-au diminuat considerabil. Dacă Melinda și Gabriella erau absențe sigure datorită accidentărilor cunoscute, a surprins neplăcut absența de ultima oră a Paulei Ungureanu. Motivația cu durerile resimțite la umăr nu prea stă în picioare, dar nu înseamnă că nu poate fi o cauză reală. Îmi permit să spun că de data asta nu s-a comportat ca o jucătoare profesionistă, pentru că într-un meci de o asemenea importanță, nu este permis să îți lași echipa descoperită.

Chiar dacă accidentarea este reală, cred că Paula trebuia să fie prezentă pe bancă, mai ales că pe raportul de joc au figurat numai 13 jucătoare. Prezența ei pe bancă, sau în teren dacă se simțea în stare, ar fi fost de bun augur pentru colegele sale, dar și o împăcare cu spectatorii care au apostrofat-o la meciul cu HC Roman. Procedând așa, ruptura pare definitivă pe toate planurile, fiind greu de crezut că se vor mai putea ridica vreodată punți de legătură. Păcat de un asemenea deznodământ, dar, de data asta, vinovata principală este valoroasa jucătoare.

Nu știu cine i-a sugerat varianta asta de despărțire, dar, pentru o jucătoare de talia ei, este cea mai proastă abordare posibilă. Anunțul accidentării ei a luat prin surprindere conducerea tehnică, care a și inclus-o în echipa trecută pe raport. Din câte am înțeles, abia aseară târziu s-a aflat că Paula nu poate să joace. Sau a refuzat să joace. Indiferent de ce a fost, iubitorii handbalului vor merge pe varianta că nu a vrut să-și ajute echipa într-un moment important.

Au fost două reprize diferite. Una în care HCM a jucat fără vlagă, anemic, la trecerea timpului probabil. Numai așa se poate explica că după ce Allison Pineau a înscris primele trei goluri au urmat 12 minute în care mingea n-a mai intrat în poarta celor de la Buducnost. S-a încheiat 10-17 și trebuie să mărturisesc că abia am așteptat să vină pauza, sperând într-o schimbare în bine.

Cred că și reputatul antrenor Dragan Adzic a considerat la pauză că deja a câștigat meciul, motiv pentru care nici nu s-a dus la vestiar să le spună ceva jucătoarelor sale. A stat în sală alături de secund, doar celebra Bojana Popovic mergând cu fetele, lucru destul de surprinzător pentru un meci din sferturile de finală ale Ligii Campionilor. S-o fi gândit probabil cum să își menajeze titularele, cu cine să le schimbe, ce tactică să adopte în ultima parte a jocului.

Numai că n-a fost să fie așa, fetele noastre au revenit pe teren cu alte gânduri și o altă abordare a meciului, năpustindu-se spre poarta campioanelor așa cum n-au făcut-o niciodată în primele 30 de minute. Revenirea a fost formidabilă, în cinci minute au înscris cinci goluri și scorul a ajuns 15-19, motiv întemeiat ca Adzic să ceară time-out în regim de urgență. Nu și-au revenit numai fetele ci și spectatorii, sala s-a încins la maximum, atmosfera obișnuită de la meciurile din Liga Campionilor intrându-și în drepturi. A fost cu adevărat ca în vremurile bune.

În această formulă de colaborare (jucătoare-spectatori), HCM a recuperat gol după gol, astfel că în minutul 51 s-a ajuns la 24-25 pe tabelă. Au urmat două greșeli copilărești în atac și, în loc să egaleze, fetele au căzut complet. Să nu uităm nici faptul că exact atunci au intervenit și cei doi arbitri în defavoarea noastră, neacordând o aruncare clară de la 7 metri, pentru ca în faza următoare să o dea cu mare largheze la o pătrundere a Cristinei Neagu.

Buducnost și-a revenit, a mai înscris de patru ori, în vreme ce în tabăra noastră nu s-a mai consemnat nicio realizare. Ionica Munteanu și-a făcut datoria cu prisosință, Pineau a strălucit, dar nu pe tot parcursul, Abbing a găsit târziu drumul spre poartă, Jezic a fost doar umbra jucătoarei de mai ieri, Ardean mi s-a părut obosită, Vizitiu ne-a surprins plăcut în repriza secundă, dar pentru prestația din prima parte nu avem calificativ, Perianu a demonstrat încă odată că poate, dar nu face pasul definitiv spre consacrare, Luciana Popescu nu a semănat deloc cu Luciana Marin de altădată, iar Timeea Tătar ne-a stârnit regrete că nu a fost introdusă mai repede în teren în locul blazatului pivot Jezic.

La final spectatorii au aplaudat în picioare parcursul bun al echipei HCM în Liga Campionilor, obiectivul stabilit fiind atins. Apoi au părăsit sala întrebându-se dacă vor mai avea ocazia să retrăiască bucuriile sportive de care au avut parte în ultimii patru ani. În acest moment e greu de dat un răspuns, dar sunt convins că se muncește din greu pe toate planurile pentru ca ediția 2015-2016 din Liga Campionilor să nu fie ultima în care s-a consemnat participarea echipelor băimărene.

HCM Baia Mare – Buducnost 24 – 29 (10-17)
HCM Baia Mare: Ionica Munteanu – Alexandra Do Nascimento (1 gol), Ana-Maria Tănăsie, Allison Pineau (7), Lois Abbingh (4), Gabriela Perianu (3), Valentina Ardean Elisei (1), Katarina Jezic (2), Luciana Marin, Timea Tătar (2), Patricia Vizitiu (4). Antrenori: Aurelian Roșca și Sorin Rădulescu.
Buducnost: Marta Zderic, Ljubica Nenezic – Radmila Petrovic (7), Cristina Neagu (8), Djurdjina Jaukovic, Katarina Bulatovic (3), Ema Ramusovic, Dragana Cvijic (4), Majda Mehmedovic (5), Biljana Pavicevic, Kinga Achruk (1), Milena Raicevic (1).

Antrenor: Dragan Adzic.
Arbitrii croați: Dalibor Jurinovic și Marko Mrvica au favorizat în mai multe rânduri echipa oaspete. Delegat EHF a fost austriacul Edeltraut Berthold, iar observator pentru arbitri a fost slovenul Janko Pozeznik.

Manșa a doua a sferturilor de finală va avea loc pe 10 aprilie, la Podgorica.

Grigore Ciascai

 

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA