În perioada 04.03. – 10.03.2013, personalul I.S.U. Maramureş a executat, în total, 159 de intervenţii, cu o medie de circa 23 pe zi. Din acestea, medicii, asistenţii şi paramedicii S.M.U.RD. au efectuat 132 intervenţii, iar pompierii– 27. Din totalul acţiunilor S.M.U.R.D., cele mai multe- 123, au fost ajutor medical de urgenţă, 7- asistenţă persoane şi câte 1– descarcerare şi întors din drum. Media acţiunilor a fost de aproape 19 pe zi. Cele mai multe intervenţii au fost cele ale personalului S.M.U.R.D. Baia Mare- 64, urmate de cele ale paramedicilor staţiei S.M.U.R.D. Fărcaşa- 23, S.M.U.R.D Sighetu Marmaţiei- 21, staţia S.M.U.R.D. Bogdan Vodă- 13, S.M.U.R.D. Vişeu de Sus- 7 şi .S.M.U.R.D. Târgu Lăpuş- 4.
Pe parcursul săptămânii trecute, pompierii maramureşeni au executat 27 de intervenţii, din care câte 20- incendii, 3– alte intervenţii şi 1– transport de apă. Media acţiunilor a fost de aproximativ 4 pe zi.
Cele mai multe intervenţii au fost executate de Detaşamentul de Pompieri “Căpitan Marchiş Adrian” Baia Mare- 9, Detaşamentul de Pompieri Sighetu Marmaţiei- 5, Garda nr. 2 de Intervenţie Fărcaşa- 4, Garda nr. 2 de Intervenţie Borşa- 2, repectiv Secţia de Pompieri Vişeu de Sus, Pichetul de Pompieri Târgu Lăpuş, Garda nr. 2 de Intervenţie Bogdan Vodă şi şi Punctul de lucru Şomcuta Mare- câte 1 intervenţie. Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă au efectuat 3 intervenţii.
De la începutul anului, personalul I.S.U. Maramureş a executat în total 1452 de intervenţii, cu o medie de circa 21 pe zi. Din total, acţiunile pe linie de pompieri au ajuns la 187, adică o medie de aproximativ 3 pe zi, iar cel al acţiunilor S.M.U.R.D. la 1265, cu o medie de circa 18 pe zi.
Şi specialiştii Inspecţiei de Prevenire din cadrul I.S.U. Maramureş au avut activitate susţinută în ultima săptămână. Ei au efectuat 14 controale din care 5- la operatori economici, câte 4– la instituţii publice şi obiective de investiţii, respectiv 1- la localităţi.
Personalul inspecţiei a constatat 23 de deficienţe, din care 15 au fost remediate pe timpul controlului. S-au aplicat 9 sancţiuni constând în 8 avertismente şi 1 amendă, în cuantum de 500 de lei.
În perioada analizată, inspectorii de specialitate au primit 2 cereri de avize şi 2 de autorizaţii de securitate la incendiu. Au fost emise 8 avize, întocmite 3 notificări pentru transportul deşeurilor periculoase şi respinsă 1 cerere de eliberare a autorizaţiei de securitate la incendiu. Pe parcursul săptămânii trecute, s-a desfăşurat un exerciţiu de alarmare, la şcoala generală din comuna Giuleşti, împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din localitate.
În aceeaşi perioadă, specialiştii inspecţiei de prevenire au desfăşurat activităţi în cadrul campaniilor naţionale de informare “F.O.C.- Flăcările Omoară Copii” , “R.I.S.C.- Renunţă, Improvizaţiile Sunt Catastrofale” şi “Vreau Să Fiu Voluntar în municipiile Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei, respectiv în oraşul Târgu Lăpuş. Cu ocazia activităţilor de informare preventivă, efectuate în localităţile Copalnic Mănăştur, Cerneşti, Târgu Lăpuş şi Lăpuş, s-au distribuit pliante cu măsuri de prevenire specifice sezonului de primăvară.
Informatii furnizate de subofiţer relaţii publice, plt.adj.ing. Cornel Băbuţ