În perioada 17.03. – 23.03.2014, personalul ISU Maramures a executat, în total, 171 de intervenţii, cu o medie de circa 24 pe zi. Din acestea, medicii, asistenţii şi paramedicii S.M.U.RD. au efectuat 142 intervenţii, iar pompierii– 29. Din totalul acţiunilor S.M.U.R.D., cele mai multe- 136, au fost ajutor medical de urgenţă, 3- asistență persoane şi 3- întors din drum. Media acţiunilor a fost de circa 20 pe zi. Cele mai multe intervenţii au fost cele ale personalului S.M.U.R.D. Baia Mare- 66, urmate de cele ale paramedicilor staţiilor S.M.U.R.D. Sighetu Marmaţiei- 25, S.M.U.R.D. Fărcaşa- 24, S.M.U.R.D. Bogdan Vodă- 9, S.M.U.R.D. Borşa- 8, respectiv stațiile S.M.U.R.D. Târgu Lăpuş și Vişeu de Sus- câte 5 intervenţii.
Pe parcursul săptămânii trecute, pompierii maramureşeni au executat 29 de intervenţii, din care 18- incendii, 7- alte intervenţii, 2– întors din drum respectiv câte 1- transport de apă şi alte situații de urgență. Media acţiunilor a fost de circa 4 pe zi. Cele mai multe intervenţii au fost executate de Detaşamentul de Pompieri “Căpitan Marchiş Adrian” Baia Mare- 9, Punctul de lucru Șomcuta Mare- 4, Detaşamentul de Pompieri Sighetu Marmaţiei- 3, Secţia de Pompieri Vişeu de Sus și Garda nr. 2 de Intervenţie Borșa- câte 2, respectiv Pichetul de Pompieri Târgu Lăpuş, Garda nr. 2 de Intervenţie Bogdan Vodă și Garda nr. 2 de Intervenţie Fărcașa- câte 1 intervenţie. În perioada analizată, membrii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență din județ au efectuat 6 intervenţii.
De la începutul anului, personalul I.S.U. Maramureş a executat în total 1622 de intervenţii, cu o medie de circa 20 pe zi. Din total, acţiunile pe linie de pompieri au ajuns la 242, adică o medie de aproximativ 3 pe zi, iar cel al acţiunilor S.M.U.R.D. la 1380, cu o medie de circa 17 pe zi.
Şi specialiştii Inspecţiei de Prevenire din cadrul I.S.U. Maramureş au avut activitate susţinută în ultima săptămână. Ei au efectuat 30 controale din care 13- la operatori economici, 7– la instituţii publice, 5- la adăposturi de protecție civilă, câte 2– la localități și obiective de investiții, respectiv 1- la Servicii Private pentru Situații de Urgență.
Personalul Inspecţiei a constatat 58 de deficienţe, din care 18 au fost soluţionate pe timpul controalelor. S-au aplicat 24 sancţiuni, din care 4 amenzi în valoare de 2000 de lei şi 20 de avertismente.
În perioada analizată, au fost primite 2 cereri de aviz de securitate la incendiu. Au fost emise 1 autorizație și 2 avize şi respinse alte 4 cereri de aviz de securitate la incendiu. În perioada analizată, personalul Inspecţiei de Prevenire a efectuat 2 instructaje de pregătire cu şefii Centrelor Operative cu Activitate Temporară din zona Strâmtura și Poienile de sub Munte.
În aceeaşi perioadă, s-au desfăşurat 5 exerciții de evacuare/alarmare și 4 activităţi de informare preventivă, în cadrul Campaniei Naţionale de Informare şi Sensibilizare ,,Vreau să fiu Voluntar”, respectiv în cadrul Campaniilor Naţionale de Informare Preventivă: ”F.O.C.- Flăcările Omoară Copii” (etapa a II-a), respectiv ”R.I.S.C. – Renunţă, Improvizaţiile Sunt Catastrofale”, în municipiul Sighetu Marmației, respectiv comunele Groșii Țibleșului, Strâmtura și Suciu de Sus.
Compartimentul Informare şi Relaţii Publice, Plt.adj.şef Cornel Băbuţ