În perioada 28.10 – 03.11.2013, personalul ISU Maramureş a executat, în total, 122 de intervenţii, cu o medie de circa 17 pe zi. Din acestea, medicii, asistenţii şi paramedicii S.M.U.RD. au efectuat 112 intervenţii, iar pompierii– 10. Din totalul acţiunilor S.M.U.R.D., cele mai multe- 102, au fost ajutor medical de urgenţă, 5- asistenţă persoane şi 1– descarcerare. Media acţiunilor a fost de circa 16 pe zi. Cele mai multe intervenţii au fost cele ale personalului S.M.U.R.D. Baia Mare- 49, urmate de cele ale paramedicilor staţiei S.M.U.R.D Fărcaşa- 25, S.M.U.R.D. Bogdan Vodă- 11, staţiile S.M.U.R.D. Vişeu de Sus şi Borşa- câte 9, S.M.U.R.D. Sighetu Marmaţiei – 9. Pe parcursul săptămânii trecute, pompierii maramureşeni au executat 10 intervenţii, cu o medie de aproximativ 1 pe zi. Din total, 6– transport de apă, 2 au fost la incendii şi incendii de vegetaţie, respectiv câte 1- la alte intervenţii şi protecţia mediului.
Cele mai multe acţiuni au fost efectuate de către Secţia Vişeu de Sus- 4, Detaşamentul „ Căpitan Marchiş Adrian” Baia Mare, Detaşamentul de Pompieri 2- Sighetu Marmaţiei- 2, Pichetul de Pompieri Târgu Lăpuş 1- şi Punctul de lucru Şomcuta Mare – 1.
De la începutul anului, personalul I.S.U. Maramureş a executat în total 6057 de intervenţii, cu o medie de circa 19 pe zi. Din total, acţiunile pe linie de pompieri au ajuns la 903, adică o medie de aproximativ 3 pe zi, iar cel al acţiunilor S.M.U.R.D. la 5154, cu o medie de circa 17 pe zi.
Şi specialiştii Inspecţiei de Prevenire din cadrul I.S.U. Maramureş au avut activitate susţinută în ultima săptămână. Ei au efectuat 6 controale din care 3- la instituţii, 3– la operatori economici. Personalul inspecţiei a constatat 14- deficienţe, din care 4 au fost remediate pe timpul controlului. S-au aplicat 2- sancţiuni, constând din tot atâtea avertismente.
În perioada analizată, inspectorii de specialitate au primit 1 cereri de aviz şi 1 de autorizaţie de securitate la incendiu.
Pe parcursul săptămânii trecute, personalul Inspecţiei de prevenire a participat la 2 exerciţii de alarmare publică, în localitatea Suciu de Sus şi 3 activităţi de informare preventivă în cadrul Campaniilor Naţionale de Informare Preventivă: “F.O.C. – Flăcările Omoară Copii”, etapa a II-a şi ,”R.I.S.C. – Renunţă, Improvizaţiile Sunt Catastrofale”, constând în exerciţii practice de pregătire la seisme şi incendii, în unităţi de învăţământ din municipiul Baia Mare şi comuna Dumbrăviţa.
De asemenea, la sfârşitul săptămânii trecute, Nicolae Zola, preotul onorific al unităţii, a oficiat o slujbă de pomenire a pompierilor trecuţi la cele veşnice. La serviciul religios au fost prezente cadrele unităţii.
Purtător de cuvânt, Lt. Alexa-Gonczi Oana