AcasăNews AlertBeneficiile pescuitului asupra sănătății fizice și mentale

Beneficiile pescuitului asupra sănătății fizice și mentale

spot_img

DISTRIBUIȚI

Mai multe studii ale cercetătorilor demonstrează beneficiile pescuitului pentru sănătatea fizică și mentală a oamenilor. Conform statisticilor, peste 90% dintre oamenii care merg la pescuit au parte de beneficiile oferite de natură. În plus, petrecerea timpului alături de prieteni sau cu familia are un efect bun asupra stării interioare, deoarece favorizează sentimentele de bunăstare și securitate.

Eliberarea de stres

Pescuitul poate reduce stresul la oameni prin activitatea fizică realizată, dar și prin concentrarea asupra altor lucruri, mai relaxante. Această activitate necesită concentrare asupra prinderii peștilor, iar asta ajută la ameliorarea stresului și a tensiunilor nervoase, la eliminarea gândurilor negative care poluează mintea și la combaterea altor factori de stres.
Orice zi la pescuit într-un cadru natural frumos, de-a lungul unui râu, iaz sau lac, cuprinde de obicei și o masă delicioasă cu pește la grătar. Alimentația pe bază de pește este sănătoasă pentru că aceștia conțin mai mulți nutrienți, cum ar fi: acizi grași Omega-3, proteine, minerale (seleniu, iod), vitamina D. Peștii sunt considerați cea mai bună sursă de acizi grași Omega-3, care protejează împotriva bolilor cardiovasculare, au proprietăți antiinflamatorii și ajută la dezvoltarea și buna funcționare a corpului.

Sănătatea mentală

Pescarii au obiceiul de a călători mult, iar asta le lărgește orizontul și le face viața mai interesantă și împlinită. Acest hobby este practicat de mulți oameni tocmai din acest punct de vedere, din dorința de a sta mai mult timp în aer curat, de a avea o legătură mai strânsă cu natura și fauna.

Pescuitul necesită atenție, concentrare, ajută la arderea caloriilor și la eliberarea de endorfine, care induc o stare interioară de bine. Petrecerea timpului liber în natură este o activitate ce ajută la reducerea depresiei, anxietății și scăderea tensiunii arteriale.

Mândria și bucuria de a pescui

Bărbații au un sentiment de satisfacție enormă la pescuit, mai ales când prind pești mari, pe care și i-au dorit. Unii dintre ei investesc mai mulți bani în lansete profesionale și momeli de calitate pentru a participa și la turnee de pescuit sportiv. Mândria (cultivată prin efort, persistență și activitatea de pescuit) este sănătoasă și poate face oamenii să fie mai încrezători și mai buni. Ea este absolut normală, oamenii au o satisfacție și un sentiment de bucurie pentru eforturile depuse și munca lor, bine realizată.

Cercetătorii spun despre pescuit că este un sport cu multe beneficii pentru toate vârstele, chiar și pentru oamenii trecuți de 70 de ani. Această activitate le oferă oamenilor un sentiment de satisfacție și realizare, mai ales atunci când capturile sunt mari.

Pentru a se ajunge cât mai des la astfel de rezultate se recomandă folosirea unor scule de pescuit și accesorii de calitate, cum sunt cele de aici: https://www.totalfishing.ro/pescuit-stationar/lansete-feeder-picker.html.

Dorința de a pescui a oamenilor se observă chiar și în zilele mai puțin frumoase, toamna, când ei au nevoie de echipamente puțin mai sofisticate și confortabile pentru a se proteja de frig și ploaie. Mersul la pescuit în anotimpul rece nu mai este o problemă în ziua de astăzi, pentru că există tot felul de echipamente profesionale – umbrele, costume care protejează corpul de frig, scaune adecvate încât se poate pescui în siguranță.

Beneficii fizice

Pescuitul te menține în formă, pune în mișcare principalele grupe musculare fără prea mult efort, are efect benefic asupra inimii și plămânilor. Potrivit unui studiu recent, petrecerea timpului cel puțin 20 de minute în natură are beneficii asupra inimii, pentru că reduce stresul, ritmul cardiac și tensiunea arterială. Prin pescuit oamenii fac un efort redus, recreativ, bun pentru sănătate.

Oamenii realizează anumite exerciții aerobice în timpul pescuitului, fără a exagera, antrenează umerii, brațele, picioarele, spatele. În comparație cu alte sporturi (cum este fotbalul), pescuitul presupune un efort relativ redus, ce nu are un efect stresant asupra organismului.

Prin pescuit se stă mai mult timp la soare, iar aportul de vitamina D crește, fapt ce are un efect bun asupra sănătății dinților și oaselor. Despre vitamina D, specialiștii au spus că ajută la reglarea cantității de calciu și fosfat în sânge, promovând mineralizarea sănătoasă, prevenind dezvoltarea osteoporozei la oameni.

loading...

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Pe dracu, exact invers! Eu sunt mult mai stresat cand pescuiesc, ca nu am permis. Daca in zona e pescuitul interzis, sau prohibitie, stresul creste exponential. Cu dinamita sau curent nu am testat, banuiesc ca e si mai stresant.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA