Compania Remin deține în proprietate și administrează mai multe terenuri din zona Baia Borșa. Toate aceste clădiri și terenuri sunt neglijate și prezintă pericol pentru populație, aici ajungând să-și ducă rostul oameni fără adăpost. Mai mult, imobilele au devenit un loc ideal și pentru hoți, care le folosesc pentru a ascunde prada.
Deși Primăria orașului Borșa a solicitat, de-a lungul anilor, să preia în contul datoriei Remin aceste clădiri, statul, prin Remin SA, refuză categoric acest lucru. Spre exemplu, clădirea fostului club și cinematograf ”Minerul” din Baia Borșa zace în centrul cartierului, neîngrijită, nepăzită, iar la modul în care se degradează de la an la an probabil va trebui demolată, deoarece va prezenta un pericol pentru viața cetățenilor.
Cea mai mare clădire de spectacole din Maramureșul istoric ar putea să revină la faima de altădată, dacă ar fi administrată de Primăria Borșa sau de Consiliul Județean Maramureș. Însă, așa cum am precizat în rândurile anterioare, se refuză predarea, preferând să o lase în paragină și degradare.
În prezent, din clădire se fură tot ce se mai poate fura, iar ce nu poate fi sustras, este aprins de piromani, fără nicio remușcare. Așa s-a întâmplat și azi, în jurul orei 11.00, când cu rea-intenție au fost aprinse câteva paturi și dulapuri, arată sursele noastre.
Din păcate, pentru Remin acest lucru nu prezintă importanță. Cu siguranță nu e la fel de important ca modul în care pot cheltui cele 52 de milioane de dolari pe care le-a încasat din vânzarea piritei.
Tot Compania Națională Remin este cea care refuză să rezolve problema apartamentelor vândute cu ani în urmă, refuzând să finalizeze documentele privind terenurile aferente blocurilor.
Și acesta este doar primul pas al dezvăluirilor, fiind încă multe de spus. Subiect pe care vom reveni în curând, cu mult mai multe detalii.
Amalia Babici Man, JurnalMM.ro.