Vremea a fost relativ caldă pentru această perioadă. Cerul a fost noros. Pe arii extinse, s-au semnalat precipitaţii slabe sub formă de ninsoare şi ploaie. Cantitatea maxima de apă rezultată în urma precipitaţiilor a fost de 7.5 l/mp, la Firiza Lac şi Cavnic. Vântul a suflat slab la moderat, iar în zona montană a prezentat intensificări temporare de până la 100 km/h, spulberând zăpada. Temperatura maximă a fost de 2 grade Celsius la Târgu Lăpuş şi 3 grade Celsius în Baia Mare, Ocna Şugatag şi Sighetu Marmatiei. Aseară,pe arii relativ extinse, stratul de zăpadă era continuu şi avea grosimea maximă de 50 cm la Cavnic. La pimele ore ale dimineţii temperatura aerului era de -3 grade Celsius la Cavnic şi Leordina; -2 grade Celsius la Borşa şi Petrova; -1 grad Celsius la Târgu Lăpuş, Vişeu de Sus şi Copalnic; 0 grade Celsius în Pasul Gutâi; 1 grad Celsius la Sighetu Marmatiei şi Ocna Sugatag; 2 grade Celsius în Baia Mare.
Atenţie şoferi! La această oră, vizibilitatea în trafic este redusă sub 100 de metri pe DN18, în Pasul Prislop (între km160 şi km180).Comitetul judeţean de iarnă recomandă conducătorilor de autovehicule să circule preventiv în zonele cu vizibilitate redusă şi să folosească luminile de întâlnire pe faţă şi a poziţiei pe spate şi de ceaţă. Se solicită şoferilor să adapteze viteza autovehiculelor în câmpul de vizibilitate redusă şi cu zăpadă frământată pe carosabil, respectiv să păstreze o distanţă de siguranţă faţă de autovehiculul precedent. Se impune ca şoferii să renunţe, în zona cu ceaţă la efectuarea depăşirilor pentru a evita producerea de accidente rutiere. În caz de staţionare a autovehiculelor pe marginea şoselei sau în apropierea benzii de rulare este bine să semnalizaţi prezenţa acestora prin aprinderea luminilor de poziţie şi a celor de avarie. Semnalizaţi din timp orice manevră pe care intenţionaţi să o efectuaţi şi nu vă aventuraţi în depăşiri care vă pot pune în pericol, atât pe dumneavoastră cât şi pe ceilalţi participanţi la trafic. De asemenea, trebuie păstraţi o distanţă suficientă faţă de ceilalalţi participanţi la trafic pentru a putea opri în condiţii optime atunci când situaţia o impune Cerul este acoperit pe toate sectoarele de drumuri publice. Vizibilitatea este bună în trafic pe celelalte sectoare. Vântul suflă liniştit. Nu sunt semnalate precipitaţii.
Stare carosabil pe sectoarele de drumuri naţionale:
umed pe DN1C, E58, DN18 în Pasul Gutâi, la Sighetu Marmaţiei, Petrova, Vişeu de Sus şi Borşa, DN19, DN17C şi DN18B
zăpadă frământată cu grosimea cuprinsă între 1-2 cm pe DN18, în Pasul Prislop (km156 şi km 180).
S-a acţionat, în ultimele două ore, pe sectoarele de drumuri naţionale cu nouă utilaje, fiind împrăştiate 37 tone de material antiderapant pentru prevenirea şi combaterea poleiului (Pasul Gutâi, Pasul Prislop şi Dealul Pietriş).
Rămân închise pe perioada de iarnă, conform deciziei administratorului de drumuri: DJ109F, pe relaţia Cavnic-Băiuţ; DJ183, pe relaţia Izvoare-legătura cu DN18, în Pasul Gutâi şi DC19, pe relaţia Botiza-Groşii Ţibleşului (un tronson de 6km).
Pe sectoarele de drumuri judeţene au căzut precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare. În zona de munte au predominat ninsorile. Stratul de zăpadă proaspăt depus măsura între 2-6 cm. Angajaţii societăţii care asigură şi întreţine viabilitatea sectoarelor de drumuri judeţene au intervenit şi acţionat cu 31 utilaje cu lamă şi răspânditor pentru curăţirea părţii carosabile. S-au utilizat 204 tone de material antiderapant, în scopul prevenirii şi combaterii poleiului. Carosabilul sectoarelor de drumuri judeţene este curat şi umed în zonele de şes. În zonele de deal şi de munte stratul de zăpadă frământată măsoară între 0-1cm. În oraşul Cavnic, datorită precipitaţiilor abundente şi infiltrării apelor, un zid de sprijin al DJ184 a fost afectat de o surpare, urmare subspălării fundaţiei pe o lungime de trei metri. Zona a fost semnalizată corespunzător cu indicatoare rutiere.
Cursa aeriană de pasageri a decolat fără probleme, în această dimineaţă, de pe Aeroportul Internaţional Baia Mare şi a aterizat în Bucureşti. Nu a fost nevoie de efectuarea lucrărilor de degivrare. Pista este curată. Temperatura aerului are valoarea de 2 grade Celsius. Vizibilitatea este bună în zonă.
HIDRO
Debitele şi nivelurile cursurilor de apă din judeţ au fost în scădere. Nu au fost semnalate probleme deosebite. Fenomenele de iarnăă nu influenţează curgerea apei în albia râurilor. Gheaţa este prezentă pe malul râului Vaser. Curge zăpadă îngheţată pe râul Tisa. Exploatarea amenajării hidrotehnice Strâmtori-Firiza se realizează în condiţii de siguranţă, specifice iernii. Coeficientul de umplere al lacului de acumulare este de 93%.
Stratul de zăpadă are grosimea: 53 cm la Cavnic; 34 cm la Firiza; 33 cm la Poieni Luhei; 23 cm la Vf. Iezer; 12 cm la Mara; 11 cm la Târgu Lăpuş; 9 cm în Leordina şi Baia Borşa; 8 cm la Răzoare, Ruscova şi Bistra; 7 cm la Suciu de Jos şi Valea Vişeului; 6 cm pe Valea Vaserului; 3 cm la Cicârlău; 2 cm la Sighetu Marmaţiei, Sălsig şi Lăpuşel; 1 cm în Baia Mare.
METEO
Vremea va fi astăzi relativ caldă. Cerul va fi temporar noros. Izolat, în cursul nopţii vor cădea precipitaţii slabe mixte. Cantitatea de apă rezultată în urma precipitaţiilor va fi mai mică de 3 l/mp). La munte va ninge. Vântul va sufla slab la moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă, spulberând zăpada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 şi 9 grade Celsius, iar cele minime între -2 grade Celsius şi 1 grad Celsius. Pe arii restrânse se va semnala ceaţă.
Vreme rece este prognozată pentru ziua de vineri. Sunt aşteptate precipitaţii sub formă de ninsoare pe arii extinse în cursul zilei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 grad Celsius şi 2 grade Celsius, iar cele minime între -4 şi -7 grade Celsius.