Demi Moore este o actriță și fotomodel american, dar a încercat și ca regizor, producător și compozitor.
Primul succes ca actriță l-a avut în filmul Este vina lui Rio din 1983, iar în 1985 joacă în filmul Elmo’s Fire. Regizorul Joel Schumacher o amenință cu anularea contractului, deoarece Demi consumă droguri. Urmează un tratament și va juca până la sfârșit rolul în care a fost distribuită. Pentru rolul jucat în filmul Ghost, Demi va fi nominalizată în anul 1990 pentru premiul Golden-Globe. În această perioadă se numără printre cele mai bine cotate actrițe americane, fiind prima actriță care primește pentru un film (Striptease), un onorariu de 10 milioane de dolari. A jucat roluri alături de importante vedete ca Patrick Swayze, Tom Cruise,Robert Redford sau Michael Douglas. După o serie de roluri în filme sau teatru, va deveni și producătoare de filme, prin firma sa Moving Pictures. În filmul Charlie’s Angels: Full Throttle realizează un comeback în domeniul cinematografiei. La sfârșitul lui noiembrie 2008, declară că în ultimul timp are greutăți de a primi rolul unei tinere.
Demi Moore s-a căsătorit în 8 februarie 1980 cu muzicianul rock Freddy Moore, care este cu 12 ani mai în vârstă ca ea, dar de care s-a despărțit în 1984. După aceasta ea a avut o relație cu actorul Emilio Estevez. Pe 21 noiembrie 1987, Moore s-a căsătorit cu actorul Bruce Willis. Împreună cu acesta ea are trei fiice. Cuplul s-a separat pe 24 iunie 1998. Între 1999 și 2002 Moore a fost într-o relație cu instructorul de arte marțiale Oliver Whitcomb. În 2003, Moore a început o relație cu actorul Ashton Kutcher, care e cu 15 ani mai tânăr ca ea. Cei doi s-au căsătorit pe 24 septembrie 2005. În noiembrie 2011, după luni de speculații în presă despre starea cuplului, Moore și-a anunțat decizia de a încheia mariajul cu Kutcher. Pe 27 noiembrie 2013, divorțul a fost finalizat.
Tot astăzi îl sărbătorim și pe actorul american Leonardo DiCaprio, născut pe 11 noiembrie 1974, în Los Angeles, California. El a fost nominalizat de cinci ori la Premiile Oscar, și de zece ori la Premiile Globul de Aur, câștigând în 2004 Premiul Globul de Aur pentru cel mai bun actor într-o dramă pentru filmul The Aviator, și în 2013 Premiul Globul de Aur pentru cel mai bun actor într-un musical/comedie pentru rolul din filmul Lupul de pe Wall Street.
Adrian Tudor