Liceul Teoretic „Emil Racoviță” din Baia Mare a sărbătorit la finele acestei săptămâni ziua savantului care patronează instituția de învățământ. Evenimentele desfășurate au fost cuprinse în cadrul unui seminar și al altor manifestări, dedicate lui Emil Racoviță. Fiecare dintre aceste evenimente au avut la bază actul educațional și beneficiile sale.
Prin manifestările dedicate sărbătoririi zilei de naștere a marelui savant Emil Racoviță, elevii dar și profesorii Liceului Teoretic „Emil Racoviță” din Baia Mare au dorit să dea un exemplu și celorlalți colegi din învățământul școlar.
„În preajma zilei de naștere a savantului Emil Racoviță Liceul Teoretic „Emil Racoviță” din Baia Mare este în sărbătoare, o sărbătoare în care rămânem activi în domeniul educațional. În acest an, colectivul de cadre didactice de la Liceul „Emil Racoviță” s-a gândit să organizeze în cinstea savantului o paletă largă de manifestări, un seminar de formare intitulat „Drumul spre recunoaștere europeană”. În cadrul seminarului am reușit să dăruim și încredere și pricepere colegilor noștri din zece școli gimnaziale care intenționează să depună candidatura pentru a obține cerificatul de Școală Europeană”, a spus Mariana Pop, directorul Liceului Teoretic „Emil Racoviță” din Baia Mare.
Momentul festiv a avut loc în Amfiteatrul Colegiului Național „Gheorghe Șincai” din Baia Mare.
„Vreau să felicit tot corpul profesoral al acestei școli pentru modul în care a evoluat de-a lungul timpului și pentru faptul că astăzi putem să vorbim despre un centru educațional de prestigiu nu doar pentru Baia Mare sau Maramureș ci pentru nordul României. Cred că este una dintre platformele educaționale care se pliază cel mai bine și pe modul în care economia locală se dezvoltă dar și pentru ceea ce îți doresc părinții, profesorii sau elevii. Am dorit și i-am sugerat doamnei director, căreia îi mulțumesc pentru exemplul pe care îl dă pentru modul în care conduce instituția de învățământ, să faceți întâlnirea aici, la Colegiul Național „Gheorghe Șincai”, pentru a vedea modul în care se poate construi și reconstrui un spațiu educațional, ce dotări trebuie să aibă un colegiu și să înțelegeți cu toții, în special voi, cei tineri, că lucrurile funcționează prin exemplu, cum să faci sau cum să nu faci. Și e bine ca exemplul vostru, ceea ce preluați voi din educație, să fie bazat pe dragoste, generozitate, respect, înțegere și dialog. Și asta să duceți mai departe”, a declarat Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare.
Simona Vasiac