ANALIZĂ ROMÂNIA 30% din cheltuielile unei familii din România se duc pe mâncare și sucuri, în ciuda reducerii TVA-ului la alimente și a creșterii salariilor. La acestea se mai adaugă carburanții, deoarece puțini sunt cei care renunță la mersul cu mașina la muncă și taxele, drept urmare românilor le rămân puțini bani după o lună de muncă, relatează Digi24.
„Nu dăm mai mult decât Europa în medie, preţurile sunt la jumătate şi salariile cam tot acolo. Suntem o societate cu o pondere importantă a celor săraci, clasa mijlocie în schimb trăieşte din ce în ce mai bine”, a explicat analistul economic, Adrian Mitroi.
Astfel, românii cheltuie anual pe produse alimentare 14 miliarde de euro, potrivit unei firme de cercetare a pieţei. Cehia, o ţară cu o populaţie de două ori mai mică, are o piaţă alimentară de 13,3 miliarde de euro.
Continuarea AICI.
Sursă foto.