Insul care continuă să ocupe imoral Cotrocenii a dat dovadă, marți seara, într-un interviu pentru admiratorul său Turcescu, de la B 1, de bădărănie, folosind expresii neconforme cu statutul său oficial și lăsându-se pradă vechilor sale obsesii și antipatii cu privire la absolut toți cei care nu sunt de acord cu el: de la adversarii politici la comentatorii din mass-media.
Cu aceeași sinusoidă în ceea ce privește rațiunea, Băsescu a revenit iar la sentimente mai bune față de Boc, Ungureanu și PDL, după ce îi criticase în ultima sa declarație de presă pe care a susținut-o la Palatul Cotroceni.
Răzbunător, ranchiunos, obsedat de tot ce nu-i e pe plac, într-un adevărat delir verbal, insul – pe care românii l-au trimis în vară în afara demnității pe care a terfelit-o -, s-a aflat la prima sa apariție la un post de televiziune după referendumul destinat cuvenitei sale demiteri. Câteva mostre ale delirului verbal al acestui Băsescu, mai jos:
# Sunt două variante pentru finalul de an: să se încheie în linişte sau nelinişte. Opţiunea mea e pentru o soluţie care să dea perspectivă României, o soluţie pro-europeană. M-aş autocondamna dacă aş accepta formarea unui guvern anti-european sau care să distrugă ce s-a construit opt ani.
# Până acum, singurul premier pe care l-am desemnat şi a rămas loial a fost Boc. N-am avut fler cu doi dintre premieri.
# Tăriceanu a scos partidul aliat din guvernare şi a dat mâna cu PSD.
# În politică nu trebuie să înghiţi porci, o broscuţă mai merge.
# Am mai îmbătrânit, nu mai sunt la 54 de ani. Oi reuşi să găsesc o soluţie care pleacă de la menţinerea direcţiei ţării. Sunt soluţii la care am muncit mult şi nu aş vrea să vină nişte politicieni lipsiţi de maturitate să distrugă. Aş considera irosit tot mandatul.
# Am luat măsuri dureroase. Ştiam ce pierdem: voturi. Dar salvam ţara. Şi acum suntem în acrod cu fondul, dar nu am luat niciun ban. A fost treaba noastră să explicăm cu calm. Nu am reuşit să o facem şi pe lipsă de suport mediatic. Poate era bine să îi pregătim pe români. Ştiu că nu era timp de discuţii. La Finanţe, există o rezervă consistentă care poate fi utilizată pentru intervenţie. Nu avem niciun pericol.
# Apreciez că guvernul nu a luat măsuri populiste înainte de alegeri. Nu au făcut excese din acest punct de vedere. Alegerile generale nu sunt despre alegerea premierului.
# Nu poate nici domnul Cristian Tudor Popescu, nici doamna Alina Mungiu (Turcescu îl întrebase doar despre Popescu, iar el a răbufnit și împotriva Alinei Mubgiu-n.a) să ia dreptul şi responsabilitatea preşedintelui în numirea premierului. Având în vedere ce urmează în 2013, e o mare responsabilitate. Problema mea este să dau şanse României să aibă un guvern cu un premier hotărât capabil să mobilizeze guvernul să trecem cu bine peste 2013. Sunt mulţi oameni în politică cu astfel de profil.
# Am avut experienţa tehnocratului Mihai Răzvan Ungureanu. Un tehnocrat pierde repede susţinerea parlamentului. Trebuie un om politic puternic. Marea dezbatere a demagogilor este bugetul 2014-2020. Cei responsabili nu au ieşit public să spună am făcut asta şi din decembrie reluăm plăţile.
# Îi incomodez că nu pot avea acces la structurile independente ale statului (ce doavdă mai clară de ”decolare” de pe tărâmul realității mai vrea orice om lucid, e greu de spus -n.a.). E o presiune enormă şi asta e miza. Să poată numi procurorul general, adjuncţii şi vine scadenţă şi pentru preşedintele de la Înalta Curte. Miza e puterea totală şi resubordonarea instituţiilor către politic.
#Am o misiune: Să blochez această tentaţie!
# Lideri ai USL, de la Ponta şi Antonescu, lansează atacuri la ANI, la parchete şi pe serviciile secrete. Iar ultima modă este atacul la CSAT care a început cu poveşti spuse de Ponta după CSAT, mizând că nu se pot da stenogramele. Dacă va contesta de data aceasta, voi desecretiza acea parte în care Ponta a refuzat să dea un plus la armată.
# Vreau să vă spun cum se comportă Ponta când vine la mine. E ca un pisic, „da, domnul preşedinte”. Este ca un pisicuţ.
# Cum ajunge la Victoria vorbeşte cum vedeţi. De aceea îl fac mincinos. Ce să cred despre un asemenea om? Ponta e mitoman, e bolnav din punctul ăsta de vedere. Cum e Antonescu bolnav de somn.
# La CSAT, subiectul la care Ponta s-a inflamat era despre Armată. Mă obligă minciuna pe care o promovează premierul ca astăzi să vă spun. Nu s-a discutat în CSAT despre acel minister. S-a ajuns la limita la care Armatei trebuie să îi mai dai nişte bani. Orice subiect s-ar fi discutat, pleca.
# Este mitoman. Are tupeul să mintă fără reţinere şi nu trebuie să vă surprindă. Nu vreau să deschid subiectul despre ce a făcut la prietenii coeziunii şi ce a înţeles el. Sper să mai poată fi reparate. Nu e terminată negocierea. La suspendare, când am înţeles că era nevoie de suspendare pentru a îşi acoperi plagiatul mi-am dat seama că acest om e prea mic pentru funcţia pe care o are. Nu i-a fost milă de ţară.
# Dacă nu îl ascultă pe Voiculescu, îi face o campanie cu plagiatul de îl face pulbere. Eu nu vreau o ţară condusă de Voiculescu.