În conformitate cu prevederile legislaţiei în vigoare şi a calendarului aprobat de Guvernul României pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, ieri 1 mai a.c., a fost ultima zi pentru depunerea candidaturilor la birourile de circumscripţie teritoriale şi la Biroul Electoral Judeţean de Circumscripţie nr. 26 Maramureş, de către partidele politice, alianţele politice, alianţele electorale, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi.
Preşedintele BEJ Maramureş, judecător, Virginia Pop a precizat că pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Maramureş au fost depuse nouă candidaturi, în ordinea înscrierii, după cum urmează: Zamfir Ciceu, Uniunea Social-Liberală; Babici Ioan, Partidul România Mare;Gyongyike Bondi, Uniunea Democrată Maghiară din România; Mircea Man,Uniunea pentru Maramureş PDL+UNPR; Gheorghe Zoicaş,independent; Pamfil Cristea, Partidul Poporului Dan Diaconescu; Chira Augustin, Partidul Popular şi al Protecţiei Sociale; Vasile Coman, Partidul Verde şi Vasile Bumbar, Partidul Socialist Român. Biroul Electoral Judeţean de Circumscripţie nr. 26, prin Hotârârea nr. 25 din data de 2 mai a.c., a respins candidatura la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean a lui Vasile Bumbar din partea Partidului Socialist Român pe motivul că nu au fost îndeplinite condiţiile legislaţiei prevăzute de Legea 67/2004 şi Hotârârea Biroului Electoral Central nr.5/2012 referitoare la documentele care trebuie să însoţească listele de candidaţi la alegerile locale din 10 iunie. Candidatul sau partidul din partea căruia a fost depusă candidatura la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Maramureş poate contesta Hotârârea nr. 25 a Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţeană nr. 26 Maramureş, în termen de 48 de ore de la afişare.
Două candidaturi independente pentru funcţia de consilier judeţean
Pentru funcţia de consilier judeţean au fost depuse liste de candidaţi de către următoarele partide politice, alianţe politice, alianţe electorale şi organizaţii ale cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale (în ordinea înscrierii): Partidul România Mare; Uniunea Ucrainenilor din România; Uniunea Democrată Maghiară din România; Alianţa Civică Democrată a Romilor; Partidul Naţional Democrat Creştin; Partidul Poporului Dan Diaconescu; Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat; Partidul Forţa Civică; Erdely Magyar Nepart – Partidul Popular Maghiar; Partidul Popular şi al Protecţiei Sociale; Uniunea Social-Liberală; Partidul Verde; Uniunea pentru Maramureş PDL+UNPR; Partidul Ecologist Român şi Partidul Socialist Român. Au fost înregistrate şi două candidaturi independente pentru funcţia de consilier judeţean al lui Ioan Buda şi Iustin Ioan Talpoş. Biroul Electoral Judeţean de Circumscripţie nr. 26, prin Hotârârea nr. 26 din data de 2 mai a.c., a respins candidaturile depuse la funcţia de consilier judeţean din partea Partidului Socialist Român pe motivul că nu au fost îndeplinite condiţiile legislaţiei prevăzute de Legea 67/2004 şi Hotârârea Biroului Electoral Central nr.5/2012 referitoare la documentele care trebuie să însoţească listele de candidaţi la alegerile locale din 10 iunie. Candidaţii sau partidul care a depus lista de candidaţi pentru funcţia de consilier judeţeanpoate contesta Hotârârea nr. 26 a Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţeană nr. 26 Maramureş, în termen de 48 de ore de la afişare, a mai adăugat preşedintele BEJ, judecător Virginia Pop.
Candidaturile depuse rămân definitive şi vor fi comunicate de birourile teritoriale de circumscripţie şi biroul electoral de circumscripţie judeţean, cel târziu până la data de 8 mai a.c., în baza proceselor verbale care vor fi afişate.