AcasăLIFEAFLĂ REȚETA - Cum prepari cele mai gustoase clătite?

AFLĂ REȚETA – Cum prepari cele mai gustoase clătite?

spot_img

DISTRIBUIȚI

AFLĂ REȚETA Simplu de făcut, din aluatul de clătite se pot prepara atât feluri sărate (clătite umplute cu brânză, cu spanac etc.) cât şi deserturi (clătite cu zahăr, cu dulceaţă, flambate, Suzette şi chiar suprapuse pentru a forma un tort), arată CSID.

Pentru clătite apetisante

Când începeţi să preparaţi aluatul pentru clătite este bine să puneţi făina în formă de movilă într-un castron şi să faceţi în mijloc o adâncitură în care să puneţi ouăle. E important să procedaţi aşa, ca să evitaţi formarea de cocoloaşe: făina de pe margini va aluneca spre centru, va intra în contact cu ouăle şi se va umezi treptat. La sfârşit, aluatul trebuie să fie neted şi omogen. În cazul în care cocoloaşele persistă, treceţi compoziţia printr-o sită. Înainte de a prăji clătitele, aluatul trebuie să se odihnească între 30 de minute şi o oră, ca să fie mai elastic şi făina să se hidrateze perfect. Dacă tigaia nu este destul de caldă, clătitele nu se prăjesc suficient, rămân albe şi sunt greu de mânuit. Dacă este prea încinsă, aluatul se coagulează, nu se poate manevra şi clocoteşte înainte de a fi întins.

Un aluat de clătite rapid

Dacă nu aveţi decât foarte puţin timp la dispoziţie, puneţi toate ingredientele într-un vas destul de adânc şi mixaţi totul. Tehnica este rapidă şi simplă, dar are tendinţa să întărească mai mult aluatul; trebuie deci prevăzut un timp de odihnă mai lung. Berea şi cidrul pot face aluatul mai uşor. În acest caz, aveţi grijă să puneţi mai puţin lapte.

Rețete și sfaturi despre cum să preparați cele mai gustoase clătite, AICI.

Sursă foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA