Un cititor al site-ului ActualMM.ro ne-a trimis la redactie fotografii din zona muntilor Maramuresului, varful Toroioaga, unde de cateva zile sute de oameni (pompieri, jandarmi, silvicultori, salvamontisti, localnici etc.) si doua elicoptere se lupta cu flacarile.
Conform informatiilor furnizate de cititorul nostru focul este aproape stins. Autoritatile vor urca si astazi pe munte pentru a interveni in zona respectiva.
Va reamintim ca incendiul a reizbucnit la o saptamana dupa ce in aceeasi zona aproape 400 hectare (200 hectare padure) au fost mistuite de flacari.
ACTUALIZARE: În Borşa se intervine pentru stingerea ultimelor focare de incendiu
În zona afectată de incendiu din apropierea vârfului Toroioaga continuă acţiunile de lichidare a ultimelor focare izolate. De la primele ore ale dimineţii în zona acţionează circa 300 de oameni, dintre care 108 pompieri, 50 de jandarmi şi 55 de angajaţi ai Direcţiei Silvice Maramureş.
Operaţiunile de coordonare la faţa locului sunt asigurate de către col. Ion Pop – inspector şef al ISU Maramureş, ajutat fiind de lt. col. Ioan Mureşan – şef Centru Operaţional ISU Maramureş, lt. col. Marin Teglaş – şef Serviciu Misiuni din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi şi Iacob Andreica – directorul tehnic al Direcţiei Silvice Maramureş. Cu toţii sunt prezenţi la faţa locului de la începutul intervenţiei, respectiv de luni 19 august 2013. De asemenea, în toată această perioadă la faţa locului s-a deplasat şi prefectul judeţului Anton Rohian, pentru a face evaluarea situaţiei.
La solicitarea ISU Maramureş, autorităţile locale au construit un baraj pe râul Cisla, în zona Rotundu din Baia Borşa. Intervenţia a fost necesară pentru alimentarea cu apă a celor două elicoptere. Astfel s-a redus foarte mult timpul de intervenţie în zona afectată de incendiu, un elicopter parcurgând drumul dus – întors în circa 10 minute.
Astăzi , până în jurul orei 10.30, cele două elicoptere ale Inspectoratului General de Aviaţie al MAI au efectuat 25 de transporturi de apă, fiecare aparat de zbor fiind alimentat cu câte 3.000 de litri de apă la un transport. În zona se intervine în continuare pentru stingerea ultimelor focare izolate . (fotografii si imagini video ISU Maramures)