Zece societati comerciale s-au aratat interesate sa participe la licitatia publica de atribuire a lucrarilor de modernizare a Aeroportului Baia Mare. Etapa, importanta pentru derularea planului de dezvoltare, va fi inchisa in data de 31 august, la ora 09.00.Aeroportul ajunge la ultima etapa de implementare a planului de dezvoltare. Aerogara baimareana va fi modernizata dupa ce Guvernul a aprobat un memorandum pentru finantarea lucrarilor, suma alocata fiind de noua milioane de euro.
“Din fericire pentru noi, un numar de zece societati comerciale au solicitat pana in acest moment clarificari cu privire la licitatia de atribuire pe care noi am urcat-o pe SEAP. Dintre acestea majoritatea, sunt societati multinationale care au capacitatea tehnica, logistica si umana sa execute in termen lucrarile la aeroport, stiind cu totii ca pana la 31 decembrie 2015 acestea trebuie finalizate. Majoritatea firmelor solicitante au experienta in lucrari de reabilitare a aeroporturilor”, a declarat Dorin Buda, directorul Aeroportului.
Prea frumos ca să fie adevărat
Administraţia Aeroportului intenţionează ca după terminarea lucrărilor de extindere a pistei cu aproape 300 de metri, să introducă zboruri externe spre patru oraşe europene.
„Avem în vedere iniţierea unor zboruri externe cu plecare directă din Baia Mare spre Londra, Paris, Roma şi Madrid, iar primele discuţii le-am purtat cu principalele companii low -cost care operează pe piaţa din România. Şi cred că acest lucru se poate întâmpla în condiţii economice avantajoase. Mulţi dintre localnici aleg să plece spre cele două destinaţi zburând de pe aeroportul Cluj-Napoca sau Budapesta. Consider că după terminarea lucrărilor de prelungirea a pistei, aici vor putea ateriza şi decola aeronave mediu-curier, pentru că asta era una dintre principalele probleme întâmpinate de noi”, a declarat joi Dorin Buda.
Acesta a mai precizat că după terminarea lucrărilor pista va avea o lungime de 2.150 de metri, o lăţime de 45 de metri, suportând rulajul aeronavelor de tonaj mediu. Valoarea totală a investiţiei a fost evaluată la aproximativ 15 milioane de euro, fiind realizată din fondurile puse la dispoziţie de statul român.