AcasăActualitateSocialAcţiune pentru verificarea operaţiunilor cu substanţe şi deşeuri periculoase. Poluare sub cerul...

Acţiune pentru verificarea operaţiunilor cu substanţe şi deşeuri periculoase. Poluare sub cerul liber

spot_img

DISTRIBUIȚI

În perioada septembrie – octombrie a.c. Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş şi Comisariatul Judeţean Maramureş al Gărzii Naţionale de Mediu, au efectuat verificări privind operaţiunile cu substanţe şi deşeuri periculoase, în cadrul unei acţiuni naţionale, iniţiate şi coordonate de Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul I.G.P.R  şi Garda Naţională de Mediu. Acţiunea a urmărit verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale din acest domeniu, a modului de efectuare a acestor operaţiuni, respectiv a condiţiilor în care agenţii economici desfăşoară operaţiuni cu  substanţe şi deşeuri periculoase.

Echipele de control au efectuat verificări şi controale la 14 agenţi economici ce deţin, produc sau efectuează operaţiuni cu substanţe şi deşeuri periculoase.
În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au constatat 6 infracţiuni, dintre care patru la O.U.G. nr. 195/2005 şi două la Legea nr. 211/2011 privind regimul deşeurilor. Totodată, au fost identificaţi şi repuşi în circuitul legal 2.200 litri de deşeuri periculoase.
Exemplu:  În urma unui control efectuat la o societate cu sediul în Baia Mare, a fost identificată cantitatea de 2.000 litri de uleiuri sintetice şi minerale uzate, pe care societatea le-a depozitat în condiţii improprii (în aer liber, fără a fi acoperite), iar depozitul  nu era asigurat cu pază. Deoarece reprezentanţii societăţii nu au predat deşeurile pentru neutralizare la o firmă autorizată în termenul prevăzut de lege şi le-au depozitat în condiţii improprii în cauză a fost întocmit dosar penal pentru  săvârşirea infracţiunilor de:  neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfăşurarea activităţilor de colectare, tratare, transport, valorificare şi eliminare a deşeurilor periculoase şi nesupravegherea şi neasigurarea depozitelor de deşeuri şi substanţe periculoase. 

În urma activităţilor de control desfăşurate în această perioadă, se constată o aliniere mai fermă a agenţilor economici la standardele de legalitate şi conştientizarea cadrului legislativ care reglementează activitatea în domeniul deşeurilor periculoase, în comparaţie cu anii trecuţi.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA