ACȚIUNE DE VERIFICARE A ZONELOR DEFAVORIZATE Una dintre prioritățile municipiului Baia Mare este integrarea comunităților rome din zonele rău famate ale orașului. Obiectivul este acela de a scăpa de pungile de sărăcie prin muncă, educație, respect față de lege și comunitate și prin respectarea regulilor de igienă și sănătate.
O nouă acțiune de verificare a comunităților din zonele defavorizate ale municipiul Baia Mare a avut loc zilele trecute. Mai mulți reprezentanți ai Direcției Generale de Asistență Socială și ai Poliției Locale din municipiu s-au deplasat în zonele Craica, Pirită, Ferneziu, Gară, Cuprom și Horea.
„La începutul mandatului meu de primar, mi-am asumat că într-un mod corect din perspectivă umană și legală să transformăm zonele degradate Craica, Pirită, Ferneziu, Gară, Cuprom și Horea în zone civilizate de care românii, indiferent de etnie, să se poată bucura, scăpând de chinul în care au trăit cetățenii din aceste cartiere timp de mai bine de 20 de ani. Astfel, cetățenii municipiului Baia Mare vor avea, prin atitudinea noastră fermă, dovada respectului municipiului Baia Mare”, arată Cătălin Cherecheș.
Ampla acțiune de verificare desfășurată în această dimineață în zona Pirită a scos la iveală, pe lângă datele deținute de Direcția Generală de Asistență Socială, 45 de persoane noi care locuiesc în alte localități sau județe, dar s-au adăpostit în zona degradată adiacentă cartierului Decebal. Acestora li s-a pus în vedere să se deplaseze către localitățile de unde provin. De asemenea, reprezentanții Direcției Poliției Locale au capturat 20 de câini, dar au identificat și 31 de cai, 6 bovine, 40 de ovine. Patrupezii au fost duși la Adăpostul de câini Baia Mare.
„Zilele trecute am intervenit mai radical la locuințele de la Cuprom cu un program de curățenie la care să participe și locatarii. Familiile care locuiesc aici, în cele trei imobile situate în incinta fostei societăți Cuprom SA, au pus mâna pe mătură și alături de angajații societății care se ocupă de serviciile de salubrizare în municipiul Baia Mare au făcut curățenie. Nu cred că mizeria pică din cer, cred că pică de la geamul locatarilor, iar faptul că i-am pus pe locatari, cu ajutorul societăți de salubrizare, să facă curățenie este ceva normal. Putem vorbi și despre o anumită educație, pentru că, dacă unora le arăți faptul că dacă fac mizerie trebuie și să curețe, poate vor face mai puțină mizerie pe viitor”, a mai spus primarul municipiului Baia Mare.
În cadrul curățeniei generale a fost colectată o cantitate impresionantă de deșeuri menajere. S-au strâns trei containere de câte 5 metri cubi de deșeuri fiecare, dar și un abrollkipper de 20 de metri cubi.
ActualMM