A CREZUT CĂ SCAPĂ. La câteva ore de la sesizarea faptei, poliţiştii au identificat un tânăr din Ardusat, bănuit că a accidentat un biciclist iar apoi a părăsit locul faptei.
Sâmbătă, 6 august, un bărbat de 57 de ani din Ardusat a sesizat poliţia că în seara precedentă, în jurul orei 22.00, în timp ce se deplasa cu bicicleta pe strada Fânaţe din localitatea de domiciliu, a fost accidentat de o maşină al cărui conducător auto şi-a continuat deplasarea, fără a anunţa poliţia.
Sâmbătă, biciclistul a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare unde a beneficiat de îngrijiri medicale, dar nu a necesitat internarea.
La câteva ore de la sesizare, activităţile de cercetare şi investigare efectuate de poliţişti au dus la identificarea unui tânăr de 20 de ani, din aceeaşi localitate, bănuit de comiterea faptei.
Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările sub aspectul comiterii de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.
Conducătorul unui vehicul implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia a rezultat moartea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii unei persoane este obligat să anunţe imediat poliţia, să nu modifice sau să şteargă urmele accidentului şi să nu părăsească locul faptei.
Conform Codului Penal, părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei sau a procurorului care efectuează cercetarea locului faptei constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani. Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi fapta oricărei persoane de a modifica starea locului sau de a şterge urmele accidentului de circulaţie din care a rezultat uciderea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii uneia sau mai multor persoane.
Nu constituie infracţiune părăsirea locului accidentului când:
a)În urma accidentului s-au produs doar pagube materiale;
b)Conducătorul vehiculului, în lipsa altor mijloace de transport, transportă el însuşi persoanele rănite la cea mai apropiată unitate sanitară în măsură să acorde asistenţă medicală necesară şi la care a declarat datele personale de identitate şi numărul de înmatriculare sau înregistrare a vehiculului condus,
consemnate într-un registru special, dacă se înapoiază imediat la locul accidentului;
c)Conducătorul autovehiculului cu regim de circulaţie prioritară anunţă de îndată poliţia, iar după terminarea misiunii se prezintă de îndată la sediul unităţii de poliţie pe a cărui rază de competenţă s-a produs accidentul, în vederea întocmirii documentelor de constatare;
d)Victima părăseşte locul faptei, iar conducătorul de vehicul anunţă imediat evenimentul la cea mai apropiată unitate de poliţie.