Dacă te numeri printre iubitorii de cafea, știi deja că felul în care o prepari îi influențează puternic gustul. Pentru că fiecare are preferințe diferite, este important să încerci mai multe opțiuni pentru a-ți putea da seama care ți se potrivește cel mai bine.
În acest articol îți vom vorbi despre diferențele dintre cafeaua măcinată și capsulele de cafea.
Cafea capsule sau măcinată: cum alegi opțiunea potrivită?
Această alegere este una subiectivă, mai ales când vine vorba despre nevoile și disponibilitatea fiecărei persoane în parte. Capsulele de cafea sunt o invenție modernă comparativ cu padurile clasice sau cafeaua măcinată pregătită la ibric. Cu toate acestea, capsulele conțin tot doze de cafea măcinată, astfel încât gustul acesteia nu se pierde. Mai jos, vom vorbi despre avantajele fiecărui tip în parte.
Avantajele capsulelor de cafea
- Poate cel mai important avantaj al capsulelor de cafea îl reprezintă timpul de preparare. Este suficient să deții în bucătărie un aparat special conceput pentru astfel de produse, iar cafeaua ta va fi gata cât ai clipi.
- Un alt avantaj îl reprezintă varietatea largă de arome pe care o ai la dispoziție. Alege capsulele KAFUNE pentru un espresso autentic! Acestea pot fi găsite chiar și în varianta decafeinizată, astfel încât să îți protejezi sănătatea.
- Prin faptul că sistemul de sigilare al capsulelor de cafea este perfect, cafeaua va intra în contact cu aerul doar în momentul preparării. Acest lucru ajută la păstrarea intensității aromei sale.
- Spre deosebire de cafeaua măcinată, utilizarea capsulelor îți va garanta de fiecare dată același gust al cafelei și nu necesită o cunoaștere aprofundată în ceea ce privește modul de preparare.
Avantajele cafelei măcinate
- Un avantaj al consumului de cafea măcinată îl reprezintă costurile reduse pentru achiziționarea produsului. Cu toate acestea, dacă nu apelezi la prepararea clasică a cafelei la ibric, va trebui să investești într-un espressor modern de cafea.
- Un aspect de luat în calcul este și cantitatea de cafea ce poate fi preparată în același timp. În funcție de metoda utilizată, poți doza cantitatea de cafea pe care ți-o dorești, deși acest proces poate dura un timp mai îndelungat.
- Poate nu ai luat în calcul această variantă, însă cafeaua măcinată poate fi reutilizată în măști de gomaj pentru față sau îngrășământ natural pentru plantele pe care le deții.
- Cafeaua măcinată este biodegradabilă, față de capsulele de cafea realizate din plastic. Atunci când nu sortezi deșeurile în mod eficient, plasticul va fi extrem de dăunător mediului înconjurător.
Fiecare tip de cafea aduce cu sine avantaje și dezavantaje. Dacă ești mereu pe fugă și vrei să te bucuri de o cafea gustoasă dimineața, îți recomandăm să utilizezi cafeaua sub formă de capsule. Aceasta reprezintă o alternativă modernă care te ajută să economisești timp, fără a pierde însă bucuria gustului unei cafele autentice.
Pe de altă parte, prepararea clasică a cafelei măcinate aduce cu sine un sentiment de nostalgie și satisfacția de a te ocupa personal de “procesul de creație” al acestei licori magice.
Alege în funcție de preferințele tale și nu ezita să încerci lucruri noi!