AcasăLifestyle6 băuturi alcoolice dulci pentru iubitorii de deserturi

6 băuturi alcoolice dulci pentru iubitorii de deserturi

spot_img

DISTRIBUIȚI

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/qAegSdhKwnE

Este cunoscut faptul că fiecare fel de mâncare se potrivește cu o anumită băutură, iar când vine vorba despre desert, nu ne putem gândi la altceva decât la licorile dulci.

Gama băuturilor dulci este una foarte variată, iar în cele ce urmează îți prezentăm principalele sortimente care pot acompania un desert.

Lichioruri

Când auzi „băutură dulce”, gândul îți zboară imediat la lichior, acesta fiind cel mai popular sortiment din gamă. Acesta este o băutură distilată, ușor alcoolizată, cu diferite arome. Inițial, lichiorul se obținea din fructe întregi foarte bine coapte, însă ulterior au apărut și alte sortimente cum ar fi lichiorul de cafea, de cacao, de mentă sau de ciocolată. Fiecare sortiment poate fi recunoscut ușor după aroma distinctă a ingredientelor principale, completată de diverse ierburi aromatice. Lichiorurile care pot fi servite la desert au o tărie care variază între 17 și 25 de grade. Mai există o categorie de lichioruri mai tari, care pot ajunge până la 40 de grade, acestea fiind supranumite „digestive”.

Vinuri

În acest context, vorbim despre vinurile dulci și ușor aromate, indiferent că este vorba despre vinuri albe, roșii sau rosé. Dintre soiurile românești cel mai cunoscut vin dulce este Tămâioasa, iar dintre soiurile internaționale putem menționa Sauternes, din regiunea Bordeaux, Port Vintage, din Valea Douro – Portugalia sau Pedro Ximenez din sudul Spaniei.

Ca regulă generală, este important ca vinul să fie mai dulce decât desertul pentru a-i simți din plin aroma și savoarea.

Cremă de whisky

Această băutură este încadrată de mulți în categoria lichiorurilor, însă o astfel de catalogare este greșită. Procesul de producere a cremei de whisky nu are mai nimic în comun cu acela de preparare a lichiorului. De altfel, crema de whisky poate fi produsă foarte ușor și în casă, fiind nevoie de câteva ingrediente aflate la îndemâna oricui. Firește, ingredientul principal este whisky-ul, la care se adaugă lapte condensat, smântână pentru frișcă, ness, cacao și vanilie. Toate ingredientele se pun la un loc și se amestecă bine cu blenderul, după care se lasă câteva ore la frigider.

Sangria

Vorbim despre o băutură pe bază de vin roșu și fructe, foarte populară în Spania și Portugalia, acolo unde își are și originile. Și aceasta este foarte simplu de preparat fiind nevoie de o sticlă de vin roșu, fructe și un pahar de cognac. Fructele pot fi alese în funcție de preferințe și după ce au fost tăiate cubulețe se adaugă într-un recipient în care a fost pus vinul. Se adaugă coniacul și se amestecă apoi se ține puțin la frigider: poate fi servită și imediat, însă are nevoie de câteva cuburi de gheață. Este de preferat ca vinul să fie dulce și cu arome fructate, ceea ce va da și mai multă savoare băuturii. Pot fi folosite atât fructe proaspete precum portocale, mere, piersici, kiwi, cât și fructe congelate. La acestea se adaugă felii de lămâie și limetă.

Cocktailuri

Băuturi de vară care pot însoți orice desert, cocktailurile sunt obținute în urma combinării mai multor tipuri de alcool. În general, se amestecă băuturi tari cu lichioruri, sucuri de fructe, miere, diferite condimente, plante aromatice cu gheață din belșug. Există o sumedenie de rețete de cocktailuri, iar prepararea acestora a devenit deja o artă. Cele mai cunoscute cocktailuri sunt Mojito, Malibu, Cuba Libre, Daiquiri, Margarita și lista poate continua.

Vermut

Vermutul este de sorginte italiană, însă ideea a fost preluată de la germani, care preparau vinul pelin. Vermutul este la bază un vin puțin mai alcoolizat, al cărui gust este îmbogățit cu un amestec de pelin, ierburi aromatice și diferite condimente.

 

Acestea sunt principalele băuturi care pot fi savurate oricând în compania unui desert.

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA