spot_img
spot_img
AcasăLifestyleCum se realizează un implant dentar?

Cum se realizează un implant dentar?

DISTRIBUIȚI

Implantul dentar este o metodă rapidă și sigură prin care se pot înlocui unul sau mai mulți dinți lipsă și prin care se poate realiza reconstrucția danturii. O astfel de lucrare este eficientă din mai multe puncte de vedere. În primul rând, nu putem omite rolul său estetic, de restaurare a zâmbetului. Însă, implantul poate și să redea funcționalitatea danturii, să îmbunătățească masticația și vorbirea etc.

 

Dacă și ție îți lipsesc unul sau mai mulți dinți, poți apela la acest tip de lucrare dentară. Descoperă mai multe despre etapele unui implant dentar pentru a ști exact în ce constă procedura și la ce ar trebui să te aștepți.

Consultația

Nicio lucrare dentară nu se poate realiza fără ca pacientul să fie examinat înainte de către medicul stomatolog. Scopul acesteia este acela de a vedea starea exactă a danturii pacientului și de a planifica următoarele intervenții. Aici este vorba atât despre inserarea implantului dentar, cât și despre identificarea unor potențiale afecțiuni.

 

Este important ca medicul să pună un diagnostic complet înainte de a începe intervenția, așadar etapa consultației este absolut obligatorie. În plus, în decursul consultației se vor face și o serie de măsurători digitale pentru ca medicul să știe exact cum se va insera și cum va trebui să arate implantul.

Analizele de sânge

Deși inserarea unui implant dentar nu este o intervenție majoră, ea reprezintă în continuare o procedură chirurgicală. Așadar, analizele de sânge sunt necesare pentru a identifica potențiale riscuri și a scădea șansele de apariție a complicațiilor. În cazul în care sunt depistate afecțiuni care pot îngreuna procedura, medicul va oferi indicații pacientului despre ce trebuie făcut mai departe.

Asanarea cavității bucale

Înainte de a putea începe procedura propriu-zisă, este important să nu existe niciun fel de infecții în cavitatea bucală. Implantul dentar este un dispozitiv steril și acesta va trebui să rămână așa. Orice fel de afecțiuni sau factori contaminanți vor fi eliminați: carii, infecții bacteriene, probleme parodontale etc.

 

Așadar, medicul va realiza mai întâi orice fel de lucrare dentară necesară pentru a rezolva aceste probleme. Dacă pacientul are o dantură sănătoasă, etapa de asanare va consta doar într-o igienizare profesională, astfel încât mediul să fie perfect steril.

Inserarea propriu-zisă a implantului dentar

Această procedură constă în inserarea în os a implantului. Deși poate suna înfricoșător, tehnica este una minim invazivă și chiar nedureroasă. Totul se realizează cu ajutorul unui ghid chirurgical, astfel încât pacienții sunt asigurați că procedura este una sigură și extrem de precisă.

 

Rădăcina din titan va fi cea care va fi introdusă în os, iar pe aceasta se va atașa un bont protetic. Bontul este cel care susține coroana dentară, adică dintele artificial. În timpul intervenției, dinții vecini nu au de suferit, iar noua proteză va imita perfect aspectul acestora și va arăta perfect natural. Cu ajutorul măsurătorilor digitale, coroana va fi realizată astfel încât să se potrivească perfect pacientului.

Recuperarea

Implantul dentar poate fi inserat într-o singură zi și, la finalul ședinței, pacientul pleacă acasă cu dinții reconstruiți. Pot apărea dureri, umflături și chiar sângerări ușoare la câteva ore după intervenție, însă acest lucru este perfect normal.

 

Apoi, în decursul a 8-12 săptămâni, va avea loc vindecarea, iar implantul se va integra în os. Pentru a nu prelungi perioada de vindecare, pacientul va trebui să respecte o igienă orală riguroasă, să evite alimentele tari și să evite fumatul. Acesta din urmă este deseori responsabil pentru îngreunarea vindecării.

 

Implantul dentar este o metodă rapidă și minim invazivă de a înlocui dinții pierduți. Aceasta poate reda frumusețea zâmbetului și poate ajuta pacienții să își folosească dantura la fel ca înainte. În plus, implantul imită perfect dinții naturali. Ia legătura cu medicul stomatolog și află dacă poți urma și tu această procedură.

 

Imaginea poate fi descărcată de aici.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.






TE-AR MAI PUTEA INTERESA