spot_img
spot_img
AcasăLifestyleCum îți pot afecta atacurile cibernetice afacerea? 5 exemple

Cum îți pot afecta atacurile cibernetice afacerea? 5 exemple

DISTRIBUIȚI

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/focused-man-working-with-female-colleague-in-office-5325104/

 

Criminalitatea informatică este o amenințare care poate afecta orice organizație, individ și chiar stat. Pe măsură ce devenim mai dependenți de mediul online, pericolul atacurilor cibernetice crește. Stocăm date confidențiale pe dispozitive și în cloud, efectuăm tranzacții de pe telefon sau alt device, lucrăm online și comunicăm informații pe care terții nu ar trebui să le afle. Dacă ai o afacere, securitatea IT trebuie să fie o prioritate. Investiția în sisteme și soluții de prevenire și combatere a atacurilor informatice te poate scăpa de multe probleme. Criminalitatea informatică te poate afecta în mai multe moduri. Descoperă în continuare 5 exemple care demonstrează complexitatea fenomenului și necesitatea luării sale în serios.

 

  1. Costuri crescute

 

Costurile pe care le determină atacurile cibernetice sunt mai mari decât cele ale întreținerii și dezvoltării securității IT. Amenințările de tip ransomware, care împiedică angajații să acceseze sistemul dacă firma nu plătește o taxă, pot deveni o povară financiară masivă. Numărul de companii care plătesc ransomware este mare, de aceea este preferabil să investești într-un sistem de securitate cibernetică bine pus la punct. Costurile nu se rezumă doar la răscumpărare. Uneori, când sistemul afacerii tale este atacat, trebuie să angajezi rapid experți în domeniu.

 

Dacă datele sau interesele unor terți sunt afectate și aceștia solicită daune, s-ar putea să ai nevoie de avocați. De multe ori nu ai de ales și trebuie să plătești daune. Equifax, una dintre cele mai puternice companii de credit din lume, a învățat această lecție în 2017. Un atac cibernetic a compromis datele a 147 milioane de clienți, iar Equifax a trebuit să le plătească daune în valoare de 425 milioane $.

 

  1. Întreruperea activității

 

În afară de costurile atacului și cele legale, apar cheltuieli rezultate ca urmare a întreruperii activității. Infractorii ciberneticii cunosc multe metode de a sabota activitatea unei companii, fie prin infectarea computerelor cu malware care șterge date importante, fie prin instalarea unor coduri pe servere, pentru a bloca accesul pe site-urile pe care le folosește. Atacurile de acest tip sunt comune și au afectat chiar instituții ale unor state puternice și companii mari, ca Mastercard.

 

  1. Afectarea practicilor de afaceri

 

Atacurile asupra securității IT afectează și practicile de afaceri. Companiile au trebuit să regândească modul în care stochează informații sensibile, iar unele chiar au încetat să mai păstreze date financiare și personale. La rândul lor, clienții sunt mult mai atenți la ce informații oferă afacerilor și la modul în care acestea le gestionează. Securitatea cibernetică a devenit un criteriu de alegere a unui anumit serviciu online.

 

  1. Daune reputaționale

 

Companiile care suferă atacuri informatice pierd încrederea clienților. Deși este greu de cuantificat cu precizie impactul unui atac, reputația afacerii are de suferit. Acest lucru duce la scăderea puterii brandului și, prin urmare, a profitului. Dacă afacerea este listată la bursă, valoarea acțiunilor va scădea. Un exemplu elocvent în acest sens este cel al băncii JP Morgan, care în 2014 a fost victima unui atac de proporții.

 

  1. Furt intelectual

 

Orice companie are propriile informații, tehnologii, produse, tehnici sau practici secrete. Amenințările cibernetice pot lua forma furtului intelectual. De exemplu, un produs la care echipa ta a lucrat luni de zile poate ajunge pe mâinile concurenței. Poți pierde astfel un avantaj important pe piață. Pe termen lung, furtul intelectual se traduce în pierderi importante și în reducerea profitabilității. Exemplul produselor chinezești care sunt copii ale unor branduri celebre este deja clasic. Furtul intelectual afectează în special companiile care își țin datele în cloud. De aceea, alegerea modalității de păstrare a informațiilor și a colaboratorilor care oferă spațiu de stocare trebuie făcută cu atenție.

 

Atacurile cibernetice reprezintă o amenințare serioasă pentru orice companie. Cele 5 exemple de mai sus demonstrează importanța securității IT.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.






TE-AR MAI PUTEA INTERESA