O companie care folosește în mod inteligent tehnologia și inovația în scopul de a deveni un competitor puternic pe piața locală sau internațională, utilizează, cu siguranță, și o soluție software care integrează conceptul de Business Intelligence. Ce este Business Intelligence (BI) și care sunt cele mai importante aspecte pe care trebuie să le cunoști despre, le vom discuta în rândurile următoare.
Ce este conceptul de Business Intelligence (BI)?
Conceptul de Business Intelligence este unul larg, care include toate procesele de afaceri, tehnologiile utilizate și strategiile de dezvoltare pentru a oferi informații relevante, la momentul potrivit, managerilor și antreprenorilor care au nevoie de acestea în scopuri decizionale. Motivul pentru care organizațiile implementează sisteme de Business Intelligence este de a-și sprijini și îmbunătăți procesul de luare a deciziilor prin analizarea datelor și rapoartelor automate.
Iată, deci, 5 lucruri importante pe care trebuie să le știi despre conceptul de Business Intelligence și software-ul integrat.
Ce trebuie să știi despre Business Intelligence?
Business Intelligence ajută la strategia de decision-making
Sistemele care includ Business Intelligence nu se limitează doar la analiză și rapoarte, ci este vorba de generarea unor informații care pot ajuta organizațiile în plănuirea strategiilor de dezvoltare în funcție de deciziile necesare. Astfel, Business Intelligence este despre a înțelege impactul evenimentelor din trecut, evenimentele din prezent și care sunt tendințele companiei pentru viitor.
Business Intelligence este integrat într-un software
Conceptul de Business Intelligence este integrat în cadrul unui program software care se implementează în sistemul informatic al unei organizații. Astfel, un sistem BI va permite oricărui utilizator eligibil să acceseze informații relevante oricând dorește.
Utilizarea unui program de Business Intelligence îți transformă datele în elemente vizuale
Generarea rapoartelor folosind soluțiile de Business Intelligence se face pe baza unor elemente vizuale. Adică, datele, numerele, tendințele de creștere/descreștere și inconsistențele companiei sunt transformate în grafice, tabele, tablouri de date interactive, hărți, etc. Astfel, îți va fi mult mai ușor să înțelegi care este starea actuală a afacerii tale.
Planificarea este esențială pentru Business Intelligence
Implementarea unei soluții de Business Intelligence fără planificarea obiectivelor strategice și modului de utilizare nu poate genera rezultate semnificative care să te ajute în identificarea deciziilor pentru îmbunătățirea strategică. Este important să planifici implementarea sistemului de Business Intelligence în mod corespunzător, în funcție de rezultatele pe care vrei să le atingi.
Business Intelligence nu se rezumă doar la raportare
Deși generarea rapoartelor este una dintre cele mai importante caracteristici a unui sistem care integrează conceptul de Business Intelligence, acesta se bazează mai mult pe analizarea datelor și oferirea unor informații solide care pot fi utilizate în procesul de luare a deciziilor. Dacă afacerea ta nu dispune de sisteme puternice de analiză a datelor, rapoartele generate de BI vor fi la fel de consistente și valoroase ca informațiile pe care le introduci în ele.
Implementează și folosește în mod inteligent o soluție care integrează conceptul de Business Intelligence dacă îți dorești rezultate satisfăcătoare. În plus, alegeți un program de software care să se potrivească nevoilor companiei de a afla informații profunde cu privire la activitățile desfășurate și la modul în care le poți îmbunătăți.
Sursa foto poate fi descărcată de aici.