Izolarea termică în pereți și acoperișuri reduce transferul de căldură între interior și exterior și ajută la menținerea temperaturii interioare confortabile. Aceasta oferă un mediu mai sănătos, adaugă un mai bun control al sunetului și, cel mai important, scade facturile la electricitate ori gaz. Izolația ajută la menținerea spațiului interior mai răcoros în lunile de vară și mai cald în timpul iernii.
Astăzi, există o varietate de materiale din care puteți alege, inclusiv fibră de sticlă, vată minerală, vată de rocă, polistiren expandat sau extrudat, celuloză, spumă poliuretanică sau bumbac. Acestea sunt în general prezente sub formă de lână amorfă sau plăci rigide sau necesită turnare ori suflare la fata locului. Izolația este evaluată în termeni de valoare R. Valorile R mai mari denotă o izolație mai bună și se traduc în mai multe economii de energie, foarte necesare pentru a îndeplini obiectivele de proiectare NZEB.
Termenul de clădiri cu energie aproape zero (Nearly Zero Energy Buildings – NZEB) face referire la clădiri cu o performanță energetică foarte ridicată. Conform directivelor europene privind clădirile, cantitatea de energie aproape zero sau foarte mică, necesară unei clădiri, ar trebui să fie acoperită în mare parte de energie din surse regenerabile, inclusiv energie din surse regenerabile produsă la fața locului sau în apropiere.
Izolația reduce pătrunderea căldurii sau pierderile de căldură prin pereți și acoperișuri. Acest lucru are ca rezultat temperaturi mai constante și un confort mai mare în spațiile adiacente.
Izolarea acoperișului și a pereților unei clădiri ar putea reduce sarcinile de încălzire sau răcire în mod considerabil și ar putea duce la o reducere cu până la 35% a consumului anual de energie de încălzire sau răcire. Aceste economii sunt mediate pentru clădirile rezidențiale tipice, folosindu-se izolația din fibră de lemn „Lâna de lemn made by STEICO”, oferită de izolatiinaturale.ro in Maramures și în întreaga țară.
Iată ce avantaje te așteaptă
- Facturi mai mici la energie
Lâna de lemn – made by STEICO poate umple și cele mai înguste spaţii, astfel încât se obţine un strat izolator continuu, fără pierderi de căldură. Pe timpul verii, când temperatura la nivelul podului poate ajunge la 70 de grade Celsius, acest material previne acumularea căldurii și ajută la menținerea unei temperaturi optime. Așadar, oferă protecție termică la orice temperatură. Fiind un material ușor și suplu, poate izola spații de toate dimensiunile. Ea se poate injecta cu presiune în interiorul structurilor de pereți, acoperișuri și tavane, sau se poate aplica prin suflare umedă în zona verticală la construcţii deschise.
- Siguranță pentru sănătatea familiei
Materia primă din care este realizată Lâna de lemn – made by STEICO sunt fibrele din lemn. Acestea reprezintă o materie primă naturală, sustenabilă și reciclabilă, care la rândul său poate fi din nou reciclată sau compostată. Misiunea STEICO este de a crea materiale de construcții care împacă nevoile oamenilor cu cele ale naturii. Astfel au fost create produse din materii prime reciclabile fără aditivi dăunători. Produsele STEICO primesc în mod constant calificativul „foarte bun” în studii independente, cum ar fi cele efectuate de către editura ÖKO-Test.
- Izolație fonică fără egal
Fibra de lemn STEICO asigură în același timp o izolație fonică perfectă. Organizația Mondială a Sănătății recomandă evitarea poluării fonice deoarece poate cauza stres, tulburări ale somnului sau hipertensiune. Dacă în timp ce îți faci treburile zilnice este greu să eviți zgomotul de pe șantiere, din zonele industriale sau cel cauzat de mijloacele de transport, atunci când ești acasă poți să te asiguri că ești protejat cu ajutorul unei izolații de calitate.
Lucrând cu izolatiinaturale.ro, ai garanția unei calități ridicate a execuției cu ajutorul echipei de profesioniști certificați și de o grijă sporită pentru mediul înconjurător. Cere acum o ofertă! Descoperă mai multe detalii și profită de oferte de preț personalizate la izolația naturală Lâna de lemn – Made by STEICO la www.izolatiinaturale.ro.
Sursa foto: STEICO/Izolatiinaturale.ro