spot_img
spot_img
AcasăLifestyleLa magazinul dinamic-electric.ro clientii gasesc intrerupatoare diferentiale de calitate!

La magazinul dinamic-electric.ro clientii gasesc intrerupatoare diferentiale de calitate!

DISTRIBUIȚI

Dinamic-electric.ro este un magazin si furnizor de la care clientii se pot aproviziona cu consumabile si produse electrice precum intrerupatoare diferentiale, sigurante automate, sigurante fuzibile si socluri si multe alte produse.

Cunoasterea functiei exacte a fiecarui comutator de pe tabloul electric va va ajuta sa aflati cauza de fiecare data cand electricitatea se intrerupe si, astfel, sa evitati probleme mai mari.

DS (comutator diferential) 

Comutatorul diferential este diferit de celelalte. Este usor de recunoscut deoarece are o maneta pivotanta, denumita mai frecvent surub de blocare. Acest element protejeaza instalatia impotriva scurgerilor actuale, prevenind o „scanteie” (sau ceva mai rau inca) daca atingem un aparat de uz casnic cu un cablu slabit. De aceea, daca DS se opreste in orice moment, se datoreaza unei scurgeri curente din cauza unei anomalii in instalatie sau a unui aparat de uz casnic defect.

Ca regula generala, tinde sa existe un diferential pentru fiecare instalatie electrica, dar in functie de dimensiunea proprietatii, pot exista doua sau trei pentru a controla diferitele zone ale spatiilor.

PCS (comutator de control al puterii)

Daca tabloul electric ar avea un sef, acesta ar fi PCS sau comutatorul de control al puterii. Acesta este plasat in prima pozitie in interiorul tabloului electric, inainte de comutatorul general automat (AGS), despre care vom afla mai multe despre mai tarziu.

PCS are sarcina de a taia alimentarea electrica la comanda cu mai multa putere decat cea comandata sau in caz de suprasarcina sau scurtcircuit, pentru a evita deteriorarea instalatiei.

In unele cazuri, PCS este separat de restul comutatoarelor, cu capac si sigiliu proprii (in cazul unui panou vechi fara un sistem de management controlat de la distanta). Acest lucru este astfel incat sa nu fie tratat, inlocuit sau incheiat, avand in vedere ca oricare dintre aceste actiuni ar insemna fraudarea sistemului. In contoare noi, PCS este integrat in panoul propriu-zis, deci nu este necesar sa luati masuri pentru a preveni manipularea acestuia. Verificati puterea pe care ati comandat-o si o mariti daca PCS se opreste adesea.

AGS (Comutator general automat)

Comutatorul general automat este un element prezent doar in panourile electrice instalate recent. Daca tabloul vostru electric este vechi, nu veti gasi unul in interiorul acestuia. Functia sa este de a intrerupe energia electrica pentru intreaga cladire in cazul unui scurtcircuit sau a unei supraincarcari de energie, fie din cauza unui numar mare de electrocasnice pornite, fie din cauza unui scurtcircuit.

AGS monitorizeaza faptul ca limita maxima a instalatiei nu este depasita. Ati fi putut comanda 10 kW de putere, dar daca instalatia voastra nu este echipata sa suporte mai mult de 6 kW, nu va avea niciun scop, dat fiind ca AGS se va opri atunci cand acei 6 kW sunt depasiti.

„Nu porniti prea multe electrocasnice in acelasi timp si incercati sa nu cumparati aparate cu o calificare energetica ridicata.”

SP (Surge Protector)

Acesta este un alt element obligatoriu in panourile electrice nou instalate pentru a spori siguranta. Protectorul de supratensiune, asa cum indica si numele sau, protejeaza aparatele electrice ale casei de a fi deteriorate de supratensiuni, indiferent de natura lor.

Aceste varfuri de tensiune pot fi cauzate, de exemplu, daca trasnetul trece in timpul unei furtuni si poate provoca daune echipamentelor, instalatiei si chiar oamenilor. In cazul unei supratensiuni, SP va actiona ca un scut care deviaza curentul la conexiunea la pamant, evitand astfel deteriorarea aparatelor electrice.

SPS (comutatoare mici de alimentare)

Aceste comutatoare controleaza separat alimentarea cu energie electrica a diferitelor aparate de uz casnic si circuite electrice: masini de spalat, iluminat, frigidere, prize etc. Sunt intotdeauna impreuna. Sunt nedespartiti, ca fratii buni, si daca detecteaza un consum excesiv intr-o parte a casei, comutatorul in cauza se deconecteaza automat. Astfel, doar acea zona ramane fara electricitate si nu restul proprietatii.

La fel ca PCS si AGS, acestea sunt intreruptoare magnetotermice si servesc la intreruperea electricitatii manual sau automat si independent de aparatele care depind de ele in cazul scurtcircuitarii sau supraincarcarii.

SPS-urile sunt utile si pentru sarcini de constructie sau intretinere, oferind posibilitatea de a priva o anumita parte a instalatiei de electricitate fara a fi nevoie sa deconectati intreaga sursa de alimentare.

Dupa cum ati descoperit, toate comutatoarele, cu exceptia diferentialului, servesc la intreruperea alimentarii manual sau automat daca se inregistreaza un consum excesiv.

In acest fel, atunci cand sunteti fara lumina, primul lucru pe care ar trebui sa-l faceti este sa va verificati tabloul electric. In functie de comutatorul care a fost oprit, veti putea descoperi problema si, prin urmare, solutia sa. De exemplu, daca PCS s-a oprit, veti sti ca a fost din cauza consumului excesiv de energie in acelasi timp. Daca este un SPS, acesta va va permite sa cunoasteti zona exacta in care s-a produs incidentul.

Cu toate acestea, daca DS-ul s-a oprit, puteti fi sigur ca se datoreaza circuitului scurt cauzat de un aparat in stare proasta sau de o problema la instalatia electrica.

Pentru a detecta faptul ca a fost scurtcircuitat, puteti regla SPS-urile pentru a descoperi zona. Dupa ce ati facut acest lucru, conectati un aparat la altul pana cand vedeti care dintre ele trebuie oprit la diferential. Mai tarziu, testati un alt aparat de uz casnic pe aceasta priza pentru a afla daca problema se datoreaza dispozitivului sau priza in sine. Dupa cum ati vazut, tabloul electric este un element care pare complicat, dar nu este atat de complicat pe cat pare. In plus, va va fi foarte util de acum inainte, avand in vedere ca operarea acestuia este foarte simpla si intuitiva.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.






TE-AR MAI PUTEA INTERESA