AcasăLifestyleSănatateParafina, metoda simplă pentru recuperarea medicală

Parafina, metoda simplă pentru recuperarea medicală

spot_img

DISTRIBUIȚI

Parafina este o substanţă solidă, albă sau incoloră, provenită din distilarea ţiţeiului sau cărbunilor care generează hidrocarburi saturate. Pare banală, descrisă simplu doar atât, însă beneficiile ei sunt descoperite şi evidenţiate în recuperarea medicală. Acţiunile ei sunt dovedite şi în cosmetică, pentru catifelarea si netezirea pielii, pentru hidratare dar poate fi administrată şi intern, uleiul de parafină fiind folosit ca laxativ.

Incă de la deschiderea primei structuri din Centrul Medical Sanconfind, din Poiana Câmpina, parafina s-a folosit ca procedură medicală în baza de recuperare medicală şi tratament pentru ameliorarea durerilor articulare, destinderea musculaturii şi acomodarea corpului pentru gimnastica medicală.

Parafina folosită la Sanconfind Poiana Câmpina, este încălzită la 52 grade într-un aparat special în care se menţine această temperatură. De aici, este transferată în tăvi speciale, în care se lasă la răcit pană la aproxiativ 40 grade Celsius. Apoi este transportată în tavă în sala de tratament, unde se aplică sub forma unor fâşii, pe zonele dureroase ale pacientului. Asistentul medical este cel care, conform fişei de tratament, aplică parafina pe pacient, aşa cum specifică medicul de recuperare medicală.

Aplicațiile parafinei calde asupra articulațiilor produc o încălzire profundă. Are rol în ameliorarea circulației și dispariția contracturilor. Este una dintre cele mai vechi terapii de recuperare medicală. Combinată cu alte proceduri (masaj, kinetoterapie), grăbeşte procesul de vindecare a unor afecțiuni. Prin creşterea accentuată a circulaţiei locale, se obţin efecte metabolice intense și  eficiente, în special în afecţiuni degenerative articulare şi ale coloanei vertebrale.

Durata acestei proceduri este de 20 minute şi în general nu se face singură. Este mereu urmată de kinetoterapie (gimnastică medicală) şi masaj, pentru un efect complet. Pacientul este acoperit cu un prosop pe zona tratată cu parafină, care începe să încălzească încet, până la nivel articular şi osos.

Ca procedură, a fost foarte mult recomandată şi chiar solicitată de pacienţii Sanconfind în afecţiunile de genul parezelor faciale sau locale, în tetraplegii sau hemiplegii, reumatisme, osteoporoză dar şi în momente de relaxare pentru catifelarea şi încălzirea mâinilor, şi pentru cei cu circulaţie deficitară slabă. Are rol de creştere a fluxului sangvin, producând vasodilataţie şi ajută la eliminarea toxinelor prin transpiraţie.

Tot ce trebuie să faci pentru a beneficia de această procedură, este să programezi un consult la medicul de recuperare medicală în baza de tratament Sanconfind. Acesta, în funcţie de diagnostic şi contraindicaţii va prescrie miraluoasa procedură, pentru o perioadă de zece zile, ca parte dintr-un întreg plan de tratament.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA