AcasăNews AlertSENATOR SORIN VLAȘIN: "Maramureșul Istoric riscă să fie "îngropat" în gunoaie, la...

SENATOR SORIN VLAȘIN: „Maramureșul Istoric riscă să fie „îngropat” în gunoaie, la propriu”

spot_img

DISTRIBUIȚI

Problema colectării și depozitării deșeurilor din Maramureșul Istoric a ajuns din nou într-un punct critic. După cum știți, după ce, la finele anului trecut platforma de la Teplița a fost închisă, deșeurile au fost transportate la Oradea, cu costuri foarte mari. De altfel, recent Consiliul Local Oradea a majorat din nou taxa pentru operatorii de salubrizare din alte județe. Acum, se pare că depozitul orădean nu va mai primi deloc deșeurile din Maramureșul Istoric.

Firma de salubritate Herodot a notificat primăriile, printre care și Primăria Sighetu Marmației că, din 15 mai contractul de depozitare expiră și societatea din Oradea nu mai dorește prelungirea lui. Așa că, în lipsa unei soluții de depozitare, implicit se va suspenda și colectarea deșeurilor. Ajungem din nou în situația de acum câteva luni, cu gunoiul neridicat, mizerie și mirosuri pestilențiale.

Fac un apel, pe această cale la autoritățile județene, să se implice în găsirea unei soluții pe termen scurt. De asemenea, este nevoie să reducem cantitatea de deșeuri depozitate, prin reciclare. Este nevoie de responsabilitate și implicare, Maramureșul Istoric nu poate fi îngropat în gunoaie, la propriu. Cetățenii plătesc taxe de salubrizare mari și nu au nicio vină pentru acestă situație gravă!

Sorin Vlașin
Senator PSD de Maramureș

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA