AcasăLifestyleCe este masajul terapeutic şi care sunt avantajele pe care ţi le...

Ce este masajul terapeutic şi care sunt avantajele pe care ţi le oferă

spot_img

DISTRIBUIȚI

Masajul terapeutic este una dintre cele mai utilizate și apreciate metode de terapie folosite în tratarea durerilor articulare. Masajul terapeutic are ca scop ameliorarea şi eliminarea durerii din punctele unde durerea s-a declanşat, cât şi decontracturarea mușchilor sau ameliorarea problemelor legate de circulaţia sângelui. Acesta presupune aplicarea unor tehnici manuale asupra punctelor dureroase ale pacientului. Se folosesc diferite metode de masaj, în funcţie de afecţiune. Se recomandă în mod uzual masaj terapeutic pentru:

  • Tratarea sau ameliorarea compresiilor nervoase;
  • Tratarea sau ameliorarea problemelor legate de postura pacientului;
  • Tratarea sau ameliorarea problemelor de mișcare cauzate de diverse accidente sau afecţiuni.

 Cât de des este necesar masajul terapeutic

În funcţie de afecţiune, masajul terapeutic poate avea o frecvenţă de 1 şedinţă pe zi sau o singură şedinţă pe săptămână. Totul variază în funcţie de starea pacientului. O şedinţă de masaj durează între 15-60 minute, în funcţie de zonele afectate. Masajul terapeutic nu este un masaj creat doar să vă răsfeţe, ci şi să amelioreze starea de sănătate a pacientului, tratând zonele dureroase.

Masajul terapeutic poate fi executat de către specialist ori de câte ori avem o problemă detectată la nivelul musculaturii. Ca și cura de tratament pentru persoanele cu diferite afecţiuni ce ţin de aparatul locomotor, e nevoie de minim 10-12 ședințe de masaj terapeutic, iar frecvenţa lor trebuie să fie undeva la 2-3 şedinţe pe săptămână. În cazul persoanelor ce au terminat această schemă de tratament și starea de sănătate s-a ameliorat vizibil, masajul terapeutic se poate diminua ca frecvenţă ajungând doar 1 şedinţă/săptămână.

Masajul terapeutic în comparaţie cu cel de relaxare, are nevoie de mai multe cunoștințe teoretice dar și practice. Un astfel de masaj poate fi executat doar de un maseur profesionist, care a terminat o facultate în acest domeniu sau cursuri de specialitate. Nu orice maseur poate să execute un masaj terapeutic pentru ca acesta trebuie să ştie exact ce manevre să aplice asupra muşchilor pentru a-i decontractura, fără să le provoace mai mult rău și fără să provoace durere pacientului.

Beneficiile masajului terapeutic

Masajul terapeutic se aplică direct asupra durerii şi are un efect antialgic datorită faptului că relaxează musculatura încordată. Cu ajutorul tehnicilor cum sunt frământarea, vibrațiile şi mişcările de fricţiune asupra corpului, este stimulată circulaţia sângelui şi astfel organismul poate pompa mai mult oxigen şi nutrienţi în țesuturi și organele vitale. După un masaj terapeutic efectuat în întregime pe tot corpul, vei observa cum elasticitatea articulațiilor tale va crește considerabil. Înafară de asta, în timpul masajului terapeutic, este stimulată secreția endorfinelor, un hormon al “fericirii” care reduce starea de stres şi ne oferă o relaxare de lungă durată.

Indicaţii de aplicare ale masajului terapeutic

– La nivelul leziunilor ţesuturilor moi;

– Leziuni ale muşchilor şi tendoanelor;

– Leziuni ale oaselor;

– Leziuni ale articulaţiilor;

– Leziuni ale nervilor periferici;

– Diverse afecţiuni organice.

Masajul terapeutic este o cale de a ameliora durerile produse de anumite afecţiuni dar şi o metodă foarte eficientă ce combate anxietatea, stresul şi oboseala acumulată în organism. După masaj, energia ar trebui să revină la capacitate aproape maximă deoarece muşchii sunt relaxaţi, contracturile dispar şi stresul, oboseala şi starea de nervozitate pleacă din corpul pacientului!

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA