AcasăActualitateCOD ROȘU LA SPITALUL JUDEȚEAN - Secții întregi din spital, ÎNCHISE. Medici,...

COD ROȘU LA SPITALUL JUDEȚEAN – Secții întregi din spital, ÎNCHISE. Medici, asistenți și brancardieri depistați pozitiv cu Coronavirus

spot_img

DISTRIBUIȚI

Situație fără precedent în Maramureș, de la începutul pandemiei de Coronavirus în România. Spitalul Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare pare la un pas de colaps după ce un număr mare de cadre medicale (medici, asistenți) dar și brancardieri au fost testați pozitiv.

În urmă cu câteva săptămâni, se anunța oficial primul focar de COVID-19 la secția de Oncologie a spitalului, când nu mai puțin de 10 cadre medicale, dar și doi pacienți au fost testați pozitiv. Liniștea autorităților de după acel moment a lăsat însă loc de semne de întrebare, a căror răspuns a venit azi – de data aceasta din partea unor cadre medicale, angajate în spital, care nu au mai suportat secretomania. Conform declarației pe care o puteți găsi mai jos, situația din unul dintre cele mai mari spitale ale României este una cât se poate de serioasă.

Toată secția ATI este suport COVID. 4 medici și mai multe asistente dar și infirmiere sunt confirmate pozitiv Covid-19. Chiar și medicul șef și asistentul șef de la ATI sunt pozitivi. Toată terapia intensivă s-a mutat la etajul 3. Etajul 4 este închis, fiind considerată zonă tampon. Chirurgia toracică este închisă. E plin de pozitivi acolo. Oncologia, hematologia la fel. Nimeni nu ne spune nimic, toți tac. O asistentă lucrează cu 9 pacienți pozitivi. E inuman. Nu există circuite clare. Toată lumea umblă pe unde vrea. Asistenții de la ATI, atâția câți au mai rămas în picioare, lucrează și la etajul 2 și la etajul 3. Nimeni nu este plătit în plus. Toți facem muncă patriotică, exact ca pe vremea lui Ceaușescu. Nimeni nu primește un leu în plus. Poate directorii. Și cel mai tare este că Spitalul Județean de Urgență Baia Mare nu figurează nicăieri ca Spital Suport Covid”, au declarat cadrele medicale pentru VasileDale.ro.

Până la momentul publicării acestui articol, DSP Maramureș și CJSU Maramureș nu au oferit niciun punct de vedere referitor la aceste aspecte sesizate.

 

Adrian Barbur/ ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA