AcasăActualitateȘOCANT! SCANDAL SEXUAL MARAMUREȘ - Vezi imaginile și mesajele indecente trimise de...

ȘOCANT! SCANDAL SEXUAL MARAMUREȘ – Vezi imaginile și mesajele indecente trimise de antrenorul Cristi Vasc minorei de 13 ani din Coroieni

spot_img

DISTRIBUIȚI

Scandalul sexual de la Coroieni, județul Maramureș, e departe de a se fi încheiat. Fostul fotbalist profesionist și director sportiv al FC Baia Mare, Cristi Vasc, a fost acuzat că i-a trimis mesaje, imagini și filmulețe indecente unei fete de numai 13 ani, elevă la școala la care acesta preda ca și profesor suplinitor. Vasc a negat sec acuzațiile, deși surse din cadrul școlii în care a predat susțin că acesta și-a recunoscut fapta când a fost pus față în față cu imaginile, dând vina pe eleva care l-ar fi “provocat”.

Cel mai grav în toată această poveste este faptul că instituțiile care ar trebui să asigure printre altele și SIGURANȚA elevilor, preferă să își canalizeze energia înspre ASCUNDEREA incidentelor de acest gen de ochii presei, implicit a opiniei publice. Vorbim despre Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, condus relativ de puțină vreme de liberala Anca Hendea, a cărei prioritate principală pare a fi să lase impresia de bun administrator (mai ales că, se vorbește prin “târg” că ar urma să treacă la nivelul următor, la funcția de prefect al județului). Spunem asta pentru că incidentul s-a petrecut la începutul lunii octombrie, iar tot acest timp NIMENI de la ISJ nu a dorit să informeze despre acest caz absolut revoltător.

Între timp, azi, directorarea ISJ Maramureș a dat o declarație (una absolut halucinantă) din care reiese că s-a verificat dacă povestea este sau nu reală. Asta în condițiile în care surse  ale ActualMM ne-au declarat că imaginile și conversațiile erau deja în posesia conducerii școlii din Coroieni, unde este elevă fata.

În primele zile după 14 septembrie, acest caz a fost rezolvat. Domnul acesta are un club sportiv particular am înțeles, în Tg Lăpuș unde s-a și realizat întâlnirea cu această fetiță de școală generală, cu această fetiță care este elevă la Coroieni. Ea s-a adresat Clubului respectiv pentru a face fotbal în timpul liber. Acolo s-au cunoscut. Se pare că în acel context a avut loc relaționarea dintre cei doi. Nouă ne-a fost semnalată situația de către doamna directoare de la Școala din Coroieni unde este fetița elevă. Ne-a fost semnalată în scris dimineața. În 5 minute, eu am avut discuția cu inspectorul de zonă și am declanșat verificarea, deci nu am mai stat. Verificarea a relevat faptul că domnul acesta nu este cadru la Coroieni, dar că își depusese o solicitarea către Consiliul de Administrație pentru angajare pe durată determinată tot pe un post de suplinitor pentru câteva ore de educație fizică. Consiliul de Administrație urma să aibă loc, motiv pentru care ei s-au întâlnit de îndată și au hotărât că nu îi vor da acele ore acestui cadru didactic. Pe de altă parte, doamna director ne-a adus la cunoștiință că luase legătura cu mama fetiței, că deja se discutase strategia în continuare cu familia fetiței și nouă doar ne-au semnalat ceea ce s-a întâmplat.

Noi am verificat dacă este cadrul nostru didactic, dacă este în legătură cu școala din Coroieni. Am verificat. Nu era și am găsit că este cadru didactic la Școala din Rohia. Inspectorul nostru a trebuit să vadă care este statutul și ce s-a întâmplat de fapt. Știți întotdeauna trebuie să asculți ambele părți. Putea să fie reală sau imaginară povestea și credeți-mă că aș fi preferat să fie o invenție povestea. Dar se pare că nu a fost o invenție, a fost reală și în momentul acela deja noi am aflat că domnul profesor și-a dat demisia. Omul și-a dat demisia. Lucrurile s-au petrecut foarte, foarte repede. Deci el nemaiavând nicio relația contractuală cu școlile care intră în zona noastră de acțiune, el implicit nu mai avea nici cu noi nicio relație contractuală”, a declarat Costin-Hendea Anca-Minodora, inspector scolar general al ISJ Maramureș, pentru vasiledale.ro

Alte două instituții, de data aceasta ale legii (și aici ne referim la Inspectoratul de Poliție Județean Maramureș și Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Lăpuș) ne-au anunțat inițial că au demarat verificări cu privire la cazul clar de CORUPERE DE MINORI ieșit la lumină, DAR… “În urma demersurilor efectuate împreună cu Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Lăpuş s-a stabilit faptul că acestea nu întrunesc elementele constitutive ale vreunei infracţiuni ori contravenţii. Cu privire la acest caz, a fost înştiinţată – Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Maramureş, pentru a dispune măsurile legale ce se impun, potrivit atribuţiilor funcţionale ale acesteia”. Mai pe scurt, Vasc nu poate primi nici măcar O AMENDĂ pentru faptul că i-a trimis mesaje indecente, imagini foto și video în care se autosatisfăcea, unei minore de clasa a 7-a!

Sigur, s-a permis ca acest gen de comunicări/ necomunicări să fie folosite pentru că s-a crezut probabil că dovezile nu vor fi expuse nicăieri. Însă, astăzi, site-ul www.vasiledale.ro a publicat NECENZURAT, așa cum o facem și noi, imaginile transmise de Cristi Vasc minorei din Coroieni.

Menționăm că, ulterior, IPJ Maramureș a revenit cu un nou comunicat care arată că, în urma publicării acestor imagini, s-a autosesizat și a deschis un dosar penal.

Având în vedere informațiile apărute în spațiul public, în cursul zilei de azi, 23 octombrie, în articolul de presă, postat pe un site de știri, Compartimentul Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș este abilitat să facă următoarele precizări: În cursul acestei după-amiezi, ca urmare a datelor suplimentare, respectiv a fotografiilor postate în spațiul public online, organele de poliție judiciară s-au sesizat din oficiu și au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ultraj contra bunelor moravuri, faptă prevăzută și pedepsită art. 375 din Codul Penal. Menționăm că cercetările pentru clarificarea stării de fapt și stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a comis fapta au fost preluate de către ofițerii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Lăpuș”, se arată în comunicatul Poliției.

Chiar dacă ne bucurăm că într-un final și cu ajutorul presei autoritățile fac totuși ceea ce trebuiau să facă din start, în această speță revoltătoare, sunt câteva întrebări care nu au încă un răspuns: să nu fi avut procurorii și polițiștii aceste imagini? Și dacă nu, era atât de greu să le solicite sau să le obțină pentru a deschide din start un dosar penal pentru această faptă absolut revoltătoare? Încheiem prin a preciza faptul că părinții elevei NU au dorit să depună plângere.

Vă prezentăm mai jos capturile de ecran cu conversațiile dintre minora de 13 ani și fostul fotbalist Cristi Vasc (51 de ani), dar și imaginile pe care acesta i le-a trimis fetei. ATENȚIE! IMAGINILE AU CONȚINUT EXPLICIT ȘI, MAI ALES ÎN CONTEXTUL ÎN CARE AU FOST TRIMISE, VĂ POT AFECTA EMOȚIONAL!

Adrian Barbur/ ActualMM

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA