AcasăActualitate112(FOTO) ACȚIUNI LA “FOC AUTOMAT" - 5 misiuni de salvare încheiate cu...

(FOTO) ACȚIUNI LA “FOC AUTOMAT” – 5 misiuni de salvare încheiate cu succes ale salvamontiștilor maramureșeni, în doar 3 zile

spot_img

DISTRIBUIȚI

Vremea bună din acest început de lună a făcut ca turiștii să se aventureze pe munte într-un număr mai mare. Așadar și numărul accidentelor ori a rătăcirilor pe munte a crescut semnificativ. Dovadă sunt cele cinci acțiuni de salvare ale salvamontiștilor maramureșeni în doar două zile (5 și 6 august) încheiate, din fericire, cu succes.

Femeie călcată de o mașină de teren în pădurea din zona Poienile de sub Munte – Repedea

Primul apel de urgență a avut loc miercuri, 5 august. Un apel la 112 anunța faptul că o femeie în vârstă de aproximativ 40 de ani a fost călcată de o mașină de teren în timp ce se afla la strânsul fânului. Victima a suferit multiple traumatisme la nivelul coloanei și bazinului. La fața locului a fost solicitat și elicopterul SMURD, dată fiind starea gravă a femeii, care a preluat-o și transportat-o de urgență la spital.

Grup de copii rătăciți în zona Pietrei Virgine

Tot miercuri, un grup de 7 copii au apelat la autorități după ce, în timp ce se aflau într-o drumeție în zona Pietrei Virgine/ Usturoiul din Baia Mare, s-au rătăcit. Copii, cu vârste cuprinse între 13 și 15 ani, au fost găsiți de către salvamontiști cu ajutorul datelor cu privire la locație, transmise de către unul dintre ei pe Whatsapp. Aceștia au fost conduși în siguranță de către echipaj până în Parcul Regina Maria.

Accidentată în zona Măgura, Baia Mare

A treia acțiune a salvamontiștilor a avut loc joi, 6 august. Un apel la 112 anunța faptul că o femeie a suferit un accident în pădure, în zona Măgura din Baia Mare. Aceasta a fost rănită în zona piciorului. Femeii i s-a acordat primul ajutor, apoi salvamontiștii au predat-o echipajului SMURD solicitat la fața locului, care a transportat-o la spital pentru investigații amănunțite.

Turiști rătăciți în pădurea din zona Repedea

Tot joi, 6 august, un apel la 112 i-a alertat pe salvamontiști maramureșeni de faptul că un grup de turiști s-au rătăcit în pădurea din zona Repedea. Aceștia s-au îndepărtat mult prea mult de locul în care și-au lăsat mașina parcată. Mai mult, se pare că aceștia rămăseseră și fără mâncare și apă. Turiștii au fost găsiți în scurt timp, în stare bună de sănătate. Au primit apă și o gustare, apoi au fost conduși până în locul în care și-au lăsat mașina parcată.

Băimăreancă în stare gravă după ce a căzut în gol de pe stânci, în zona Crestei Cocoșului

 

Poate cea mai solicitantă intervenție a avut loc ieri, 7 august, în zona Masivului Pietrosul Rodnei, între Lacul Iezer și Creasta Cocoșului. Un apel la 112 a anunțat faptul că o femeie din Baia Mare, în vârstă de aproximativ 43 de ani, a căzut în gol de pe stânci. În urma accidentului, băimăreanca a suferit mai multe fracturi deschise. Dată fiind starea gravă a femeii, misiunea a fost una contracronometru. La fața locului a fost solicitat și elicopterul SMURD, care a preluat-o și transportat-o pe victimă la Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare.

Adrian Barbur

Foto: Salvamont Maramureș

loading...

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA